Meer dan 25.000 BV's opgericht

Veilig betalen

Wat is een stichting?

Via Online Flex BV kan je snel, eenvoudig en 100% vertrouwd jouw stichting oprichten. Een stichting is ideaal als rechtsvorm indien er een sociaal of maatschappelijk doel wordt beoogd. Doordat de stichting geen winstoogmerk heeft dienen de behaalde winsten ten gunste te komen aan het nagestreefde doel van de stichting. Een stichting heeft enkel een bestuur en geen aandeelhouders. Doordat de stichting rechtspersoonlijkheid bezit is het bestuur niet hoofdelijk aansprakelijk.

Een stichting kan ook een ANBI status aanvragen bij de Belastingdienst of een WTZI-toelating bij de overheid. In beide gevallen zijn speciale statuten nodig, wat extra kosten met zich meebrengt. Informeer daarom altijd bij onze juristen en fiscalisten wat voor jou van toepassing is. Alles goed gecheckt? Start dan gemakkelijk de online aanvraag voor de oprichting van de stichting.

Kosten stichting oprichten?

 • ✓ Digitale inschrijving KvK
 • ✓ Persoonlijke online omgeving
 • ✓ Oprichting in 3 – 7 dagen
 • ✓ Uittreksel Kvk*
 • ✓ Begeleiding en advies van onze fiscalisten

* Inclusief uittreksel KvK à €12,-, excl. eenmalige inschrijvingskosten à €50,- (dit betreft een aparte factuur die je van de KvK ontvangt)

BV Oprichten bij Online Flex BV OprichtenBV Oprichten bij Online Flex BV OprichtenBV Oprichten bij Online Flex BV OprichtenBV Oprichten bij Online Flex BV OprichtenBV Oprichten bij Online Flex BV OprichtenBV Oprichten bij Online Flex BV Oprichten

Opgericht bij OnlineFlexBV

Overzicht kosten Stichting Oprichten

standaard
Stichting oprichten€ 399
Alle notariële kosten inbegrepen✓
Uittreksel KvK✓
Begeleiding van fiscalisten✓
Normaal
Je onderneming oprichten volgens de normale procedure. Je Stichting in 5-7 werkdagen opgericht.
Snel
+ €95,-
Voor de ondernemer die meteen aan de slag wilt! Je Stichting in 3-5 werkdagen opgericht.
Spoed
+ €295,-
Direct jouw Stichting nodig? Je Stichting in 48 uur opgericht!* * Dit geldt vanaf het moment van legalisatie
De bovenstaande keuze kan op een later moment nog worden aangepast.
Start direct

Stichting oprichten

In 3 stappen geregeld
Stap 1: Start de online aanvraag
1

Vul je gegevens in

Vul de gegevens in voor het oprichten van de Stichting en betaal eenvoudig met iDeal of Paypal.

 • ✓ Doorloop de stappen in 10 minuten
 • ✓ Ontvang direct een gratis (voorbeeld) conceptakte
 • ✓ Betaal een vaste en scherpe prijs
Start direct arrow-right-blue
2

Je Stichting wordt opgericht

Je ontvangt de documenten direct in uw persoonlijke omgeving. Legaliseer vervolgens bij ons op kantoor of bij de notaris in de buurt.

 • ✓ Ontvang definitieve concept-akte en andere documenten
 • ✓ Legaliseer bij ons of de notaris
 • ✓ Keur de concept-akte goed
Stap 2: Identificatie & ondertekening volmacht
Stap 3: Goedkeuren conceptakte
3

Ontvang je documenten

Tot slot ontvang je digitaal de officiele akte, aandeelhoudersregister en het KvK uittreksel. Je Stichting is opgericht!

 • ✓ Ontvang digitaal alle oprichtingsdocumenten
 • ✓ Overzichtelijk en altijd toegankelijk in je online dossier

Stichting oprichten - FAQ

plus

Waarom een stichting oprichten?

Een stichting kan voor vele doeleinden worden opgericht. Een stichting kan bijvoorbeeld worden opgericht om een ideaal na te streven (liefdadigheidsstichting), om werknemersparticipaties in onder te brengen of om anoniem te blijven (Stichting administratiekantoor).

plus

Liefdadigheidsstichting

Door middel van een liefdadigheidsstichting, ook wel charitatieve stichting genoemd, kan je je inspannen voor een goed doel, denk bijvoorbeeld het Leger des Heils. Voor dit soort organisaties moeten de statutaire doelstelling en de feitelijke werkzaamheden een algemeen belang beogen. Het algemene doel van een charitatieve stichting kan beperkt zijn, hiervan kan al sprake zijn bij het restaureren van een kerk. Indien een stichting ernaar streeft om de nakomelingen van de oprichter financieel te steunen, dan is er sprake van een particulier belang en dus geen algemeen belang.

plus

ANBI stichting

De Belastingdienst kan een charitatieve instelling aanmerken als een ANBI. In dat geval kan een stichting vrijstelling krijgen van belasting over schenkingen en erfenissen. Dit betekent dat schenkers giften aan jouw instelling onder voorwaarden ook kunnen aftrekken van de inkomstenbelasting. Om een charitatieve instelling als ANBI aan te merken, moet jouw stichting aan bepaalde voorwaarden voldoen. Alleen instellingen die de belastinginspecteur als goed doel aanmerkt, krijgen de status van een ANBI.

plus

Stichting werknemersparticipaties

Veel ondernemers kiezen ervoor om hun personeel te belonen door middel van werknemersparticipaties. Een werknemersparticipatie is een regeling waarbij aan werknemers de mogelijkheid wordt geboden deel te nemen in het kapitaal (vermogen) en de winst van de onderneming. Het doel is om de motivatie en de prestaties van de werknemers te verhogen, de werknemersparticipatie versterkt de binding tussen bedrijf en medewerker. Door de werknemersaandelen eenmalig in een stichting onder te brengen, is het niet nodig om bij uitgifte van de participaties aan de werknemers langs de notaris te gaan. Daarnaast kunnen er aanvullende voorwaarden worden opgesteld, bijvoorbeeld onder welke omstandigheden de werknemer zijn participaties weer moet aanbieden aan het bedrijf (denk aan een situatie van ontslag) en tegen welke waarde.

plus

Anoniemenstructuur stichting administratiekantoor

Door certificering van aandelen zorg je ervoor dat het zeggenschapsrecht en winstrecht van een aandeel worden gesplitst. Een stichting Administratiekantoor in Aandelen (STAK) is een stichting met als doel het beheren en certificeren van aandelen. Hierbij draagt de aandeelhouder zijn aandelen over aan de STAK, waarna de STAK certificaten van de aandelen overdraagt aan de voormalige aandeelhouder. Een bijkomend voordeel van een STAK-structuur is dat de anonimiteit van de certificaat houder gewaarborgd blijft. Deze wordt namelijk niet geregistreerd in de openbare registers.

plus

Je beperkt risico’s en aansprakelijkheid

Een stichting is een rechtspersoon met beperkte aansprakelijkheid. Dat betekent dat het risico voor de oprichters en bestuurders beperkt is als de stichting failliet gaat. Het privé-vermogen van de oprichters en bestuurders blijft dus afgeschermd. Meer informatie over een stichting oprichten (zoals voordelen, de constructie en enkele tips) kan je hier vinden.

plus

All-in tarief, geen verborgen kosten

Bij Online Flex BV wordt jouw aanvraag voor het oprichten van een stichting 100% volledig en compleet afgehandeld tegen ons scherpe tarief van € 399,- (excl. btw). Voor deze all-in prijs krijg je van ons een afschrift van de oprichtingsakte en het uittreksel uit het handelsregister waaruit blijkt dat jouw stichting is ingeschreven. Hieronder vind je een korte uitleg van alles wat is inbegrepen.

plus

In 10 minuten de concept oprichtingsakte in je mailbox

Bij Online Flex BV heb je direct na het doorlopen van de online stappen (hetgeen doorgaans circa 10 minuten in beslag neemt) een concept oprichtingsakte tot jouw beschikking. Daarmee verloopt het oprichtingsproces van een stichting dus een stuk sneller dan bij andere aanbieders.

plus

Alle notariskosten inbegrepen

De kosten voor de notariële checks (GBA, VIS, faillissementsregister, etc), het opstellen en passeren van de akten alsmede het digitaal inschrijfbewijs van de Kamer van Koophandel zijn inbegrepen.

plus

Gratis volmacht en legalisatie

Normaal gesproken moet je aanwezig zijn tijdens het opmaken van de definitieve oprichtingsakte bij de notaris. Om tijd te besparen, kan je de notaris een volmacht verlenen voor het passeren van de akte. De volmacht dient in het bijzijn van een notaris te worden getekend (legalisatie). Dit kan gratis bij onze notarissen in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Breda, Zwolle en Eindhoven. Mocht je liever een andere notaris in de buurt wensen, dan kan dit natuurlijk ook.

plus

Gratis begeleiding tijdens het oprichtingsproces

Bij Online Flex BV krijg je altijd een jurist of fiscalist aan de lijn die je bijstaat tijdens het oprichtingsproces.

plus

Digitale inschrijving bij de Kamer van Koophandel

Nadat de oprichtingsakte is gepasseerd worden de Kamer van Koophandel formulieren digitaal ingediend bij het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Na inschrijving tref je een upload van het bewijs van deze inschrijving (uittreksel) aan in jouw persoonlijke dashboard. De eenmalige contributie van de Kamer van Koophandel niet inbegrepen. Dit betreft een rechtstreekse factuur aan de nieuwe stichting.

plus

Altijd op de hoogte via jouw digitale gebruikersomgeving

Met je inloggegevens kan je 24 uur per dag, 7 dagen per week toegang krijgen tot jouw Online Flex BV dossier en de status bekijken van de oprichting van de stichting.

Heeft u een andere vraag? Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact op met een van onze specialisten!

Kom je er niet helemaal uit?

Onze juridische experts staan voor je klaar!
Start een chat of bel ons op 020 30 80 862
 • Onze klantenservice is bereikbaar:
 • Werkdagen van 09:00 - 19:00 (vrij. tot 17:00)
 • Of chat in weekend 12:00 - 17:00
Via de chat reageren we binnen 5 minuten!
Team Support