Oprichten vanaf:
€245 excl. BTW

Wat is een BV?

Een BV (Besloten Vennootschap) is een aantrekkelijke rechtsvorm voor veel ondernemers. De onderneming heeft allereerst een besloten karakter. Dit betekent dat de aandelen van de vennootschap niet vrij overdraagbaar maar en op naam van de aandeelhouders staan, in tegenstelling tot de Naamloze Vennootschap (NV). Anders dan de eenmanszaak of de VOF, heeft de BV zelf rechtspersoonlijkheid. Hierdoor ben je als eigenaar in beginsel niet persoonlijk aansprakelijk voor schulden van de BV.

Om een BV op te richten is een notariële akte vereist waarin allerlei informatie over de onderneming wordt vastgelegd, zoals de naam, de vestigingsplaats en de doelstelling. Daarnaast wordt de verdeling van de aandelen en alle regels hieromtrent vastgelegd in de statuten.

Wat zit er precies in de prijs inbegrepen?

 • ✓ Digitale inschrijving KvK
 • ✓ Persoonlijke online omgeving
 • ✓ Oprichting in 3 – 7 dagen
 • ✓ Uittreksel Kvk*
 • ✓ Begeleiding en advies van onze fiscalisten

* Inclusief uittreksel KvK à €12,-, excl. eenmalige inschrijvingskosten à €50,- (dit betreft een aparte factuur die je van de KvK ontvangt)

BV Oprichten bij Online Flex BV OprichtenBV Oprichten bij Online Flex BV OprichtenBV Oprichten bij Online Flex BV OprichtenBV Oprichten bij Online Flex BV OprichtenBV Oprichten bij Online Flex BV OprichtenBV Oprichten bij Online Flex BV Oprichten

Opgericht bij OnlineFlexBV

Overzicht kosten BV Oprichten

standaard
BV oprichten€ 300

€245

Alle notariële kosten inbegrepen✓
Uittreksel KvK✓
Begeleiding van fiscalisten✓
add-ons
Extra korting op uw BV i.c.m DGA salaris!
Verlaging DGA salaris.

Incl. 1 jaar salarisadministratie

info
€200

€155

Normaal
Je onderneming oprichten volgens de normale procedure. Je BV in 5-7 werkdagen opgericht.
Snel
+ €75,-
Voor de ondernemer die meteen aan de slag wilt! Je BV in 3-5 werkdagen opgericht.
Spoed
+ €195,-
Direct jouw BV nodig? Je BV in 24 uur opgericht!* * Dit geldt vanaf het moment legalisatie
De bovenstaande keuze kan op een later moment nog worden aangepast.
Start direct

BV oprichten in 3 simpele stappen

Stap 1
Vul je gegevens in

Vul de gegevens in voor het oprichten van de BV en betaal eenvoudig met iDeal of Paypal.

 • ✓ Doorloop de stappen in 10 minuten
 • ✓ Ontvang direct een gratis (voorbeeld) conceptakte
 • ✓ Betaal een vaste en scherpe prijs
Stap 2
Je BV wordt opgericht

Je ontvangt de documenten direct in uw persoonlijke omgeving. Legaliseer vervolgens bij ons op kantoor of bij de notaris in de buurt.

 • ✓ Ontvang definitieve concept-akte en andere documenten
 • ✓ Legaliseer bij ons of de notaris
 • ✓ Keur de concept-akte goed
Stap 3
Ontvang je documenten

Tot slot ontvang je digitaal de officiele akte, aandeelhoudersregister en het KvK uittreksel. Je BV is opgericht!

 • ✓ Ontvang digitaal alle oprichtingsdocumenten
 • ✓ Overzichtelijk en altijd toegankelijk in je online dossier

BV oprichten - FAQ

1. Het verschil tussen een Flex BV en gewone BV?

Er is geen verschil tussen een BV en een Flex BV.

De Flex BV is een vaakgenoemde benaming voor een BV waarbij de oprichting na de wetswijziging van oktober 2012 heeft plaatsgevonden. Door deze wetswijziging kun je een bv oprichten met een startkapitaal van bijvoorbeeld €0,10 in plaats van een startkapitaal van €18.000. Elke BV die wij tegenwoordig oprichten is daarom een Flex BV.

Heb jij nog een BV van voor de wetswijziging, dan kun je deze omzetten naar een Flex BV. Je kunt dan belastingvrij 18.000 euro startkapitaal uit je BV halen.

2. Wat is een holding?

Een holding is een Besloten Vennootschap, maar dan met holding doelstellingen. Je kunt deze BV zien als jouw eigen privé BV die aandelen houdt in de BV waarin daadwerkelijk de werkzaamheden plaatsvinden.

In de praktijk komt het er vaak op neer dat ondernemers 2 BV’s oprichten. Vervolgens gebruiken ze een BV als holding en de andere BV als werkmaatschappij. Zij zijn zelf 100% aandeelhouder van de holding. De holding houdt op haar beurt weer 100% van de aandelen in de werkmaatschappij. Het op deze manier inrichten van jouw rechtsvorm, ofwel het opzetten van een holdingconstructie biedt je vele kansen en voordelen.

3. Wat is de aansprakelijkheid binnen een BV?

De Besloten Vennootschap is een rechtspersoon. Dit houdt in dat zij zelfstandig rechtshandelingen aangaat en daarvoor aansprakelijk is. De BV wordt vertegenwoordigd door haar bestuurder(s) en is in eigendom van de aandeelhouders. Vaak zijn de aandeelhouders ook bestuurder, maar zeker niet altijd. De persoonlijke aansprakelijkheid van de directeur-grootaandeelhouder is beperkt tot het bedrag dat voor de aandelen in de BV is betaald. Toch kan het gebeuren dat een bestuurder naast de vennootschap aansprakelijk wordt gesteld voor de rechtshandelingen. De bestuurder is tenslotte degene die de rechtshandelingen namens de BV verricht. Zo’n persoonlijke aansprakelijkstelling zal enkel plaatsvinden in het geval van het onbehoorlijk vervullen van de taak als bestuurder.

4. DGA (Directeur-grootaandeelhouder) loon

Het DGA-loon is een anti misbruikbepaling. De belastingdienst wil voorkomen dat mensen alle inkomsten in de BV aan zichzelf uitkeren als dividend en zodoende hun belastingdruk niet hoger zien worden dan 42%, dat uiteraard lager is dan de hoogste schijf in de inkomstenbelasting (52%). Veel mensen schrikken van het fictieve loon van 45.000 euro. Wat echter het uitgangspunt is, is dat je een loon uitkeert wat in jouw functie en in jouw sector gebruikelijk is, mits het geld aanwezig is. Wat er niet is kunt je niet uitkeren en dat beseft de belastingdienst vanzelfsprekend ook.

Je kunt vooraf zekerheid vragen door middel van het indienen van een verzoek “verlaging DGA-loon”. In veel gevallen zal de fiscus echter zeggen dat ze dit pas kunnen beoordelen na het eerste boekjaar.

5. BV oprichten: wat zijn de kosten?

De kosten van een BV oprichten bedragen bij ons vanaf €245. Dit is all-in, dus ook inclusief de notariskosten. Je ontvangt hiervoor; concept-akte, statuten (akte van oprichting), volmacht en legalisatie, uittreksel KvK, aandeelhoudersregister en tot slot een digitale gebruikersomgeving.

Wij werken met zeer toereikende statuten opgemaakt door Nederlands grootste onafhankelijke notariskantoor. Het kan voorkomen dat je speciale wijzigingen wilt in deze statuten, zoals bijvoorbeeld het toevoegen van stemrechtloze aandelen of een buitenlandse aandeelhouder. Dit heeft gevolgen voor de hele statuten. Aan deze deze extra opties kunnen additionele kosten verbonden zijn.

6. Eenmanszaak omzetten naar BV

Als startende ondernemer is de eenmanszaak een aantrekkelijke keuze omdat de oprichting en eenvoudig is. Stel dat later blijkt dat de eenmanszaak toch niet de juiste keuze is geweest (in verband met fiscale redenen of met betrekking tot je persoonlijke aansprakelijkheid), dan heb jij de mogelijkheid om je eenmanszaak om te zetten in een BV. Er zijn 3 verschillende mogelijkheden: een activa passiva transactie, een ruisende omzetting of een geruisloze omzetting.

Bij een omzetting is het vanuit fiscaal oogpunt erg belangrijk om de juiste omzettingswijze te kiezen. De verkeerde keuze kan namelijk duizenden euro’s extra belasting kosten. Laat je daarom altijd goed voorlichten door een expert. Wij kunnen een Besloten Vennootschap oprichten voor een vaste prijs.

7. Hoe verloopt het oprichten van een BV?

Het oprichten van een Besloten Vennootschap of andere rechtsvorm gebeurt bij ons grotendeels online. De oprichting gebeurt in 3 simpele stappen. Je vult je gegevens in online, je gaat langs bij een notaris in de buurt en vervolgens ontvang je alle documenten. Voila, de oprichting is afgerond en je kunt aan de slag als ondernemer.

Wij hanteren een vaste prijs, als je echter unieke verzoeken heeft (zoals een extra aandeelhouder), dan brengen wij een meerprijs in rekening. Naast het oprichten van Bv’s leveren wij vele andere juridische, fiscale of administratieve diensten, bezoek onze dienstenpagina voor een compleet overzicht.

8. Hoe lang duurt een BV oprichting?

Een BV oprichten duurt bij ons standaard tussen de 5-7 werkdagen. Een spoedopdracht is ook mogelijk. De BV is dan binnen 24 uur (na ondertekenen volmacht) opgericht. De gewenste snelheid kan je zelf bepalen.

Heeft u een andere vraag? Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact op met een van onze specialisten!

1
Vul de gegevens in over de BV

Je maakt een persoonlijk account aan met jouw e-mailadres en een wachtwoord.

Daarna stellen wij je een aantal vragen over de nieuwe BV. Wat wordt de naam van de BV? Welke activiteiten gaat de BV verrichten? Wie zijn de aandeelhouders?

Gedurende het invulproces beantwoord je direct de benodigde vragen voor de KvK inschrijving, zodat je deze (vaak als onduidelijk en moeilijk ervaren) formulieren zelf niet meer hoeft in te vullen!

Op basis van jouw antwoorden wordt direct door onze software een concept oprichtingsakte gegenereerd. Dit duurt circa 10 minuten. De akte kan je uitprinten, doornemen en eventuele wijzigingen doorgeven.

2
Wij richten de BV op en schrijven de BV digitaal in bij de KvK

Na jouw betaling met iDEAL of PayPal, genereert onze software direct een volmacht en een Personal Data Card (“PDC”). Met de volmacht, PDC en je paspoort ga je naar een Online Flex BV aangesloten notaris of een notaris bij jou in de buurt. Je kunt ook altijd langskomen bij ons op kantoor.

Vervolgens verwerken wij alle gegevens, stellen wij de finale conceptakte op en zetten wij deze voor akkoord klaar in jouw persoonlijke dashboard. Daarna neemt de notaris telefonisch contact met je op om eventuele wijzigingen op de akte met je door te nemen. Na akkoord passeert de notaris de akte en schrijft de BV in bij de Kamer van Koophandel.

3
Je ontvangt de oprichtingsakte en het aandeelhoudersregister

Per post ontvang je de oprichtingsakte en het aandeelhoudersregister. Tevens staat er een kopie van de oprichtingsakte en het bewijs van inschrijving in het handelsregister klaar in jouw dashboard. Met deze stukken kan je direct jouw zakelijke bankrekening openen.

Het proces kan in 3 tot 4 werkdagen zijn afgerond. Liever spoed? Je BV oprichten in 1 dag kan ook bij ons, voor €195 euro extra. Je kan dit aangeven in de oprichtingsprocedure.

Kom je er niet helemaal uit?

Onze juridische experts staan voor je klaar!
Start een chat of bel ons op 020 30 80 862
 • Onze klantenservice is bereikbaar:
 • Werkdagen van 09:00 - 19:00 (vrij. tot 17:00)
 • Of chat in weekend 12:00 - 17:00
Via de chat reageren we binnen 5 minuten!
Team Support