BV oprichten nieuwe stijl zeg maar...

BV oprichten – voordelig en snel!

Via Online Flex BV oprichten kan je snel, eenvoudig en 100% vertrouwd, een BV oprichten. Je doorloopt de aanvraag in 3 stappen en richt zo een holding, werkmaatschappij of pensioen BV op. Omdat je zelf je gegevens aanlevert kan dit goedkoop en snel. Een complete holdingstructuur nodig? Ook de holdingstructuur start je eenvoudig via Online Flex BV.

Start direct jouw eigen BV vanaf € 245,- 

 • Gratis concept-akte binnen 10 minuten
 • Statuten (akte van oprichting)
 • Alle notariskosten
 • Volmacht en legalisatie
 • Uittreksel KvK*
 • Aandeelhoudersregister
 • Gratis digitale gebruikersomgeving

Tijdens de oprichting krijg je gratisbv begeleiding van onze fiscalisten en juristen

Start je BV

* Inclusief uittreksel KvK à €12,-, excl. eenmalige inschrijvingskosten à €50,-(dit is een aparte factuur die je van de KvK ontvangt)

Vragen? Bel ons!

020 3080 862

Maandag tot vrijdag bereikbaar van 9:00 tot 19:00.

Klanten over ons

Online Flex BV


9.4 op basis van 534 beoordelingen

Bekijk alle klantreacties →

BV oprichten in 3 simpele stappen

Vul de gegevens van jouw BV in.

Vul de gegevens over je BV in. Dit is geheel vrijblijvend en je ontvangt direct een gratis conceptakte. Ook deze stap doorloop je binnen 5 tot 10 minuten.

Identificeren bij de notaris.

Je ontvangt direct na betaling de oprichtings-documentatie waarmee je langs de notaris bij jou in de buurt kunt gaan.

Ontvang jouw documenten.

Je ontvangt de statuten, het inschrijvingsbewijs KvK en het aandeelhoudersregister in jouw persoonlijke dashboard en per post.

Start direct

“Absolute aanrader! Online Flex BV oprichten heeft ons geholpen met nieuwe bedrijfsstructuren en de administratie in absolutely no-time en tegen een zeer laag tarief! Het is een groep échte die-hard professionals en zeer prettig om mee samen te werken.”
Florian Rost van Tonningen van Appromoters.com
“Supersnelle, persoonlijke service en tegen 1/3 van wat ik voorheen betaalde voor het oprichten van een BV. Tijdens het BV oprichten kon ik telkens terecht voor advies. Kortom: Super!”
Thomas van der Kleij van Tapfiliate.com

Meer reviews op onze klant ervaringen pagina of bekijk ze op de objectieve en onafhankelijke review-dienst van Kiyoh

Start direct

Fiscale vragen? Bel gratis met onze fiscalist!

 • Nog niet zeker over het oprichten van een BV?
 • Weten hoe eenvoudig je een BV kan oprichten?
 • Benieuwd hoe je geld bespaart bij jouw BV oprichting?
 • Tips om minder belasting te betalen?

Bel dan gratis met een van onze fiscalisten. Zij beantwoorden maar al te graag jouw fiscale vragen rondom het oprichten van een BV, stichting of holdingstructuur.
Bel ons direct → (+31) 020 30 80 862
Stel een vraag per email


Om verschillende redenen richten ondernemers een BV op. Dit kan zijn omdat de ondernemer niet privé aansprakelijk wil zijn bij faillissement van de onderneming, vanwege de professionelere uitstraling of omdat het fiscaal gunstiger is. Hieronder bespreken wij de diverse mogelijkheden in detail.

Je beperkt risico’s en aansprakelijkheid
Een BV is een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Dat betekent dat het risico voor de aandeelhouders beperkt is als de vennootschap failliet gaat. Het gehele risico van de aandeelhouder in de onderneming is beperkt tot zijn inbreng in het kapitaal van de BV (lees: het bedrag dat hij als kapitaal in de BV heeft gestopt) van minimaal één eurocent. Het privé-vermogen van de aandeelhouder blijft dus afgeschermd.

Je creëert een professionele uitstraling
De BV geeft bij oprichting aandelen uit aan de aandeelhouder(s). De aandeelhouder is (deels) eigenaar van de BV. Hij heeft een winstrecht op het vermogen van de BV en hij heeft een stem­recht om zeggenschap uit te oefenen.

Het bestuur vormt het management in de BV en leidt de activiteiten in de BV. In de meeste gevallen is de enige aandeelhouder in de BV ook de enige bestuurder in de BV: de zogenoemde Directeur Groot Aandeelhouder (DGA). In sommige gevallen is bij de oprichting van de BV een Raad van Commissarissen (RvC) aangesteld om toezicht te houden op het bestuur.

Je betaalt mogelijk minder belasting
Over de winst in de BV is tot 200.000 euro slechts 20% vennootschapsbelasting verschuldigd (over het meerdere 25%). Over de winst in de eenmanszaak of in de maatschap wordt tot 52% inkomstenbelasting geheven. Weliswaar kent de eenmanszaak een aantal fiscale aftrekposten, maar bij een hogere winst wegen deze faciliteiten niet op tegen het lagere belastingtarief in de BV.

Je profiteert mogelijk van onbelaste winst bij mogelijke verkoop van jouw bedrijf
Veel ondernemers kiezen ervoor om twee BV’s onder elkaar op te richten (holding-werkmaatschappij structuur), waarbij de oprichter persoonlijk de aandelen in de eerste BV houdt (holding) en de holding op zijn beurt de aandelen in de tweede BV (werkmaat­schappij) houdt. Daarmee voorkom je dat er belasting wordt geheven over de winst bij de toekomstige verkoop van de aandelen in de werkmaatschappij.

1) Vul de gegevens in over de BV

Je maakt een persoonlijk account aan met jouw e-mailadres en een wachtwoord.

Daarna stellen wij je een aantal vragen over de nieuwe BV. Wat wordt de naam van de BV? Welke activiteiten gaat de BV verrichten? Wie zijn de aandeelhouders? Gedurende het invulproces beantwoord je direct de benodigde vragen voor de KvK inschrijving, zodat je deze (vaak als onduidelijk en moeilijk ervaren) formulieren zelf niet meer hoeft in te vullen!

Op basis van jouw antwoorden wordt direct door onze software een concept oprichtingsakte gegenereerd. Dit duurt circa 10 minuten. De akte kan je uitprinten, doornemen en eventuele wijzigingen doorgeven.

2) Wij richten de BV op en schrijven de BV digitaal in bij de KvK

Na jouw betaling met iDEAL of PayPal, genereert onze software direct een volmacht en een Personal Data Card (“PDC”). Met de volmacht, PDC en je paspoort ga je naar een Online Flex BV Oprichten notaris of een notaris bij jou in de buurt.

Vervolgens verwerken wij alle gegevens, stellen wij de finale conceptakte op en zetten wij deze voor akkoord klaar in jouw persoonlijke dashboard. Daarna neemt de notaris telefonisch contact met je op om eventuele wijzigingen op de akte met je door te nemen. Na akkoord passeert de notaris de akte en schrijft de BV in bij de Kamer van Koophandel.

3) Je ontvangt de oprichtingsakte en het aandeelhoudersregister

Per post ontvang je de oprichtingsakte en het aandeelhoudersregister. Tevens staat er een kopie van de oprichtingsakte en het bewijs van inschrijving in het handelsregister klaar in jouw dashboard. Met deze stukken kan je direct jouw zakelijke bankrekening openen.

Het proces kan in 10, 3 of 1 werkdag(en) zijn afgerond.

Je kunt binnen 24 uur al over een BV beschikken!

All-in tarief, geen verborgen kosten
Bij Online Flex BV Oprichten wordt jouw aanvraag voor het oprichten van een BV 100% volledig en compleet afgehandeld tegen ons scherpe tarief van €349,- (excl. btw). Voor deze all-in prijs krijg je van ons een afschrift van de oprichtingsakte, het aandeelhoudersregister en het uittreksel uit het handelsregister waaruit blijkt dat jouw Flex BV is ingeschreven. Hieronder vind je een korte uitleg van alles wat is inbegrepen.

In 10 minuten de concept oprichtingsakte in jouw mailbox
Bij Online Flex BV Oprichten heb je direct na het doorlopen van de online stappen (hetgeen doorgaans circa 10 minuten in beslag neemt) je concept oprichtingsakte tot je beschikking. Doordat je zelf jouw gegevens via de website aanlevert bespaar je de notaris werk en jezelf onnodige kosten. Hierdoor kan je goedkoop een BV oprichten. Ook verloopt het oprichtingsproces van jouw BV hierdoor een stuk sneller dan bij andere aanbieders.

Alle notariskosten inbegrepen
De kosten voor de notariële controles (GBA, VIS, faillissementsregister, etc), het opstellen en passeren van de akten alsmede het digitaal inschrijfbewijs van de Kamer van Koophandel zijn inbegrepen.

Gratis volmacht en legalisatie
Normaal gesproken moet je aanwezig zijn tijdens het opmaken van de definitieve oprichtingsakte bij de notaris. Om tijd te besparen, kan je de notaris een volmacht verlenen voor het passeren van de akte. De volmacht dient in het bijzijn van een notaris te worden getekend (legalisatie). Dit kan gratis bij onze notarissen in Amsterdam (oud- zuid), Amsterdam (Bijlmer-arena), Den Haag, Rotterdam, Heerlen, Amersfoort, Breda en Zwolle. Mocht je liever een andere notaris in de buurt wensen, dan kan dit natuurlijk ook.

Gratis begeleiding tijdens het oprichtingsproces
Bij Online Flex BV krijg je altijd een jurist of fiscalist aan de lijn die je gratis bijstaat tijdens het oprichtingsproces.

Digitale inschrijving bij de Kamer van Koophandel
Nadat de oprichtingsakte is gepasseerd, worden de Kamer van Koophandel formulieren digitaal ingediend bij het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Na inschrijving tref je een upload van het bewijs van deze inschrijving (uittreksel) aan in jouw persoonlijke dashboard. De eenmalige contributie van de Kamer van Koophandel is niet inbegrepen. Dit betreft een rechtstreekse factuur aan de nieuwe vennootschap en is ter vervanging van de vroegere jaarlijkse KvK bijdrage.

Altijd op de hoogte via jouw digitale gebruikersomgeving
Met je inloggegevens kan je 24 uur per dag, 7 dagen per week toegang krijgen tot jouw Online Flex BV dossier en de status bekijken van de oprichting van je BV.


Niet elke oprichting van een BV is juridisch-technisch gelijk. Daarom zijn maatwerk en extra opties altijd mogelijk. Hieronder vind je een overzicht van extra opties en mogelijkheden. Aan deze opties kunnen geringe kosten verbonden zijn. Deze worden hieronder toegelicht.

Meerdere aandeelhouders (29 euro per extra aandeelhouder)
De notaris is verplicht om de identiteit en de geldigheid van een legitimatiebewijs te verifiëren. Dit doet hij aan de hand van diverse checks zoals: GBA (Gemeentelijke Basis Administratie), het Kadaster, het Insolventie- en Curateleregister, de Kamer van Koophandel en een VIS controle (Verificatie Identificatie Systeem). Hierdoor zijn wij genoodzaakt additionele kosten per aandeelhouder / bestuurder te rekenen.

Oprichter is niet in Nederland woonachtig
Als de oprichter niet in Nederland woonachtig is, dan staat deze niet vermeld in de Gemeentelijke Basis Administratie. De notaris moet dan de verificatie handmatig uitvoeren. Daarvoor worden extra kosten gerekend.

Oprichter is bestaande vennootschap
Indien de nieuwe BV wordt opgericht door een bestaande vennootschap, dan zullen de bevoegdheden van de bestuurders van die vennootschap moeten worden geverifieerd bij de Kamer van Koophandel aan de hand van een recent uittreksel en de statuten.

Afwijking van de standaardakte
In geval van stemrecht- / winstrechtsloze aandelen, statuten voor een advocatenkantoor of als er een Raad Van Commissarissen moet worden vastgelegd in de akte, dan zijn hier extra kosten aan verbonden.

BV oprichten binnen 24 uur
Als binnen 24-uur een BV opgericht wilt hebben, moeten alle lopende zaken wijken voor de oprichting van de nieuwe BV. Deze spoedservice kan tegen extra betaling.

Direct een BV oprichten

Bekijk al onze diensten →

Omhoog