Oprichten vanaf:
€499 excl. BTW

Wat is een Spaar BV?

Een Spaar BV is een BV met holding doelstellingen. We noemen het een Spaar BV omdat mensen hun spaargeld verplaatsen van de privérekening naar de zakelijke rekening.

Met een Spaar BV verplaats je privé vermogen naar een aparte BV. Omdat een BV een aparte rechtspersoon is, is het geld niet meer van jou. Daardoor hoef je geen box 3 belasting te betalen over je spaargeld, je hebt zelf namelijk geen spaargeld meer. Je beschikt er natuurlijk wel over omdat je aandeelhouder en bestuurder bent van de BV.

Je betaalt in je BV geen belasting over je spaargeld, het is namelijk eigen vermogen van de BV. Alleen winst wordt belast, maar winst komt uit omzet en dat is spaargeld niet.

Wat zit er precies in de prijs inbegrepen?

 • ✓ Digitale inschrijving KvK
 • ✓ Persoonlijke online omgeving
 • ✓ Oprichting in 3 – 7 dagen
 • ✓ Uittreksel Kvk*
 • ✓ Begeleiding en advies van onze fiscalisten

* Inclusief uittreksel KvK à €12,-, excl. eenmalige inschrijvingskosten à €50,- (dit betreft een aparte factuur die je van de KvK ontvangt)

BV Oprichten bij Online Flex BV OprichtenBV Oprichten bij Online Flex BV OprichtenBV Oprichten bij Online Flex BV OprichtenBV Oprichten bij Online Flex BV OprichtenBV Oprichten bij Online Flex BV OprichtenBV Oprichten bij Online Flex BV Oprichten

Opgericht bij OnlineFlexBV

Overzicht kosten Spaar BV Oprichten

standaard
Spaar BV oprichten€ 499
Alle notariële kosten inbegrepen✓
Uittreksel KvK✓
Begeleiding van fiscalisten✓
Normaal
Je onderneming oprichten volgens de normale procedure. Je Spaar BV in 5-7 werkdagen opgericht.
Snel
+ €75,-
Voor de ondernemer die meteen aan de slag wilt! Je Spaar BV in 3-5 werkdagen opgericht.
Spoed
+ €195,-
Direct jouw Spaar BV nodig? Je Spaar BV in 24 uur opgericht!* * Dit geldt vanaf het moment legalisatie
De bovenstaande keuze kan op een later moment nog worden aangepast.
Start direct

Spaar BV oprichten in 3 simpele stappen

Stap 1
Vul je gegevens in

Vul de gegevens in voor het oprichten van de Spaar BV en betaal eenvoudig met iDeal of Paypal.

 • ✓ Doorloop de stappen in 10 minuten
 • ✓ Ontvang direct een gratis (voorbeeld) conceptakte
 • ✓ Betaal een vaste en scherpe prijs
Stap 2
Je Spaar BV wordt opgericht

Je ontvangt de documenten direct in uw persoonlijke omgeving. Legaliseer vervolgens bij ons op kantoor of bij de notaris in de buurt.

 • ✓ Ontvang definitieve concept-akte en andere documenten
 • ✓ Legaliseer bij ons of de notaris
 • ✓ Keur de concept-akte goed
Stap 3
Ontvang je documenten

Tot slot ontvang je digitaal de officiele akte, aandeelhoudersregister en het KvK uittreksel. Je BV is opgericht!

 • ✓ Ontvang digitaal alle oprichtingsdocumenten
 • ✓ Overzichtelijk en altijd toegankelijk in je online dossier

Spaar BV oprichten - FAQ

1. Wat is de aansprakelijkheid binnen een Spaar BV?

De besloten vennootschap is een rechtspersoon, dit houdt in dat zij zelfstandig rechtshandelingen aangaat en daarvoor aansprakelijk is. De BV wordt vertegenwoordigd door haar bestuurder(s) en is in eigendom van de aandeelhouders. Vaak zijn de aandeelhouders ook bestuurder, maar zeker niet altijd. De persoonlijke aansprakelijkheid van de directeur-grootaandeelhouder is beperkt tot het bedrag dat voor de aandelen in de BV is betaald. Toch kan het gebeuren dat een bestuurder naast de vennootschap aansprakelijk wordt gesteld voor de rechtshandelingen. De bestuurder is tenslotte degene die de rechtshandelingen namens de BV verricht. Zo’n persoonlijke aansprakelijkstelling zal enkel plaatsvinden in het geval van het onbehoorlijk vervullen van de taak als bestuurder. de wetswijziging, dan kun je deze omzetten naar een Flex BV. Je kunt dan belastingvrij 18.000 euro startkapitaal uit je BV halen.

2. Voor wie is een Spaar BV interessant?

Een Spaar BV is interessant voor mensen met een vermogen vanaf € 150.000,- in box 3 (spaargeld en bezittingen). Met ingang van 2019 is het gemiddeld rendement gesteld op 4.45%. Dit betekent dat je over €150.000,- spaargeld €1462,- belasting moet betalen. Tegen een huidige rente van 0.4% maak je een verlies van ruim €850,-. De peildatum voor de belastingaangifte 2020 is op 1-1-2020. Dus het loont om nog voortijdig een Spaar BV op te richten.

We hebben ook voor een handige rekentool waarin je in één oogopslag kan zien of een Spaar BV voor jou gunstig is.

3. Wat is de aansprakelijkheid binnen een Spaar BV?

De Besloten Vennootschap is een rechtspersoon. Dit houdt in dat zij zelfstandig rechtshandelingen aangaat en daarvoor aansprakelijk is. De Spaar BV wordt vertegenwoordigd door haar bestuurder(s) en is in eigendom van de aandeelhouders. Vaak zijn de aandeelhouders ook bestuurder, maar zeker niet altijd. De persoonlijke aansprakelijkheid van de directeur-grootaandeelhouder is beperkt tot het bedrag dat voor de aandelen in de Spaar V is betaald. Toch kan het gebeuren dat een bestuurder naast de vennootschap aansprakelijk wordt gesteld voor de rechtshandelingen. De bestuurder is tenslotte degene die de rechtshandelingen namens de BSpaarV verricht. Zo’n persoonlijke aansprakelijkstelling zal enkel plaatsvinden in het geval van het onbehoorlijk vervullen van de taak als bestuurder.

4. Hoeveel belasting betaal ik bij de Spaar BV?

Over de daadwerkelijk genoten winst wordt vennootschapsbelasting betaald (19% over de eerste €200.000,-). Keer je de winst uit als dividend dan betaal je effectief 25% inkomstenbelasting

5. Zijn de eigenaren van de Spaar BV’s vrijgesteld van DGA-salaris?

Ook voor eigenaren van een Spaar BV geldt de gebruikelijkloonregeling. Als het minimaal in aanmerking te nemen DGA salaris op grond van de gebruikelijkloonregeling niet hoger zou zijn dan € 5000,- geldt de regeling niet. Dan is het niet nodig om een gebruikelijk loon uit te keren. Deze vrijstelling is in het leven geroepen om onevenredig zware administratieve lasten voor DGA's te voorkomen (salarisadministratie).

Met andere woorden, als je niets doet om je geld te vermeerderen, het staat alleen maar op de bank, dan hoef je geen DGA Salaris te betalen. Krijg je achteraf toch problemen ermee, dan is je boete minimaal. Veilig om te zeggen dat het niet hoeft.

6.Hoe snel kan de Spaar BV worden opgericht?

De standaard oprichting van een BV duurt 7 werkdagen. Bij een snelle oprichting is het binnen 3-5 werkdagen opgericht. Om optimaal gebruik te maken van een Spaar BV dient het vermogen voor 1 januari 2020 te zijn overgeboekt van je privé rekening. Daarvoor is nodig dat de Spaar BV al een zakelijke rekening heeft geopend. Let daarom op dat de Spaar BV op tijd is opgericht. Een zakelijke rekening kan zomaar 5 werkdagen duren.

7. Wat kost het oprichten van een Spaar BV?

Oprichten (vermogen in de BV brengen) = €499,- ex. btw. Een Spaar BV heeft een hoog nominaal kapitaal en wijkt daarmee af van een standaard oprichting waarbij wij oprichten met een nominaal kapitaal van bijvoorbeeld €100,-. Een hoog kapitaal moet óf via de derdengeldenrekening van de notaris worden volgestort óf (onze voorkeur) niet worden volgestort bij oprichting. De notaris verklaart dan dat de aandelen niet zijn volgestort maar dat dit binnen 10 werkdagen dient te worden gedaan. Dit is een afwijkende bepaling in de slotverklaring en voorkomt gebruik van de derdengeldenrekening.

Heeft u een andere vraag? Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact op met een van onze specialisten!

1
Vul de gegevens in over de Spaar BV

Je maakt een persoonlijk account aan met jouw e-mailadres en een wachtwoord.

Daarna stellen wij je een aantal vragen over de nieuwe BV. Wat wordt de naam van de Spaar BV? Welke activiteiten gaat de BV verrichten? Wie zijn de aandeelhouders?

Gedurende het invulproces beantwoord je direct de benodigde vragen voor de KvK inschrijving, zodat je deze (vaak als onduidelijk en moeilijk ervaren) formulieren zelf niet meer hoeft in te vullen!

Op basis van jouw antwoorden wordt direct door onze software een concept oprichtingsakte gegenereerd. Dit duurt circa 10 minuten. De akte kan je uitprinten, doornemen en eventuele wijzigingen doorgeven.

2
Wij richten de Spaar BV op en schrijven de Spaar BV digitaal in bij de KvK

Na jouw betaling met iDEAL of PayPal, genereert onze software direct een volmacht en een Personal Data Card (“PDC”). Met de volmacht, PDC en je paspoort ga je naar een Online Flex BV aangesloten notaris of een notaris bij jou in de buurt. Je kunt ook altijd langskomen bij ons op kantoor.

Vervolgens verwerken wij alle gegevens, stellen wij de finale conceptakte op en zetten wij deze voor akkoord klaar in jouw persoonlijke dashboard. Daarna neemt de notaris telefonisch contact met je op om eventuele wijzigingen op de akte met je door te nemen. Na akkoord passeert de notaris de akte en schrijft de BV in bij de Kamer van Koophandel.

3
Je ontvangt de oprichtingsakte en het aandeelhoudersregister

Per post ontvang je de oprichtingsakte en het aandeelhoudersregister. Tevens staat er een kopie van de oprichtingsakte en het bewijs van inschrijving in het handelsregister klaar in jouw dashboard. Met deze stukken kan je direct jouw zakelijke bankrekening openen.

Het proces kan in 3 tot 4 werkdagen zijn afgerond. Liever spoed? Je Spaar BV oprichten in 1 dag kan ook bij ons, voor €195 euro extra. Je kan dit aangeven in de oprichtingsprocedure.

Kom je er niet helemaal uit?

Onze juridische experts staan voor je klaar!
Start een chat of bel ons op 020 30 80 862
 • Onze klantenservice is bereikbaar:
 • Werkdagen van 09:00 - 19:00 (vrij. tot 17:00)
 • Of chat in weekend 12:00 - 17:00
Via de chat reageren we binnen 5 minuten!
Team Support