Statutenwijziging

Bij Online Flex BV kan je online een statuten wijziging regelen van je BV. Via onze unieke software worden alle gegevens verzameld die nodig zijn voor het wijzigen van de statuten. Gezien het specifieke karakter van een statuten wijziging, leveren wij je een prijs op maat na ontvangst van de primaire gegevens. En omdat je zelf de gegevens aanlevert, krijg je de beste prijs!
Meer dan 18.000 bedrijven opgericht |  Klantenbeoordeling 9,4 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Statutenwijziging vanaf:
€399,-excl. BTW

Hoe werkt een statutenwijziging?

1. Online door middel van een integrale wijziging voor slechts € 399,-
Bij Online Flex BV kan je online BV statuten wijzigen als je voor een integrale statutenwijziging kiest. De integrale wijziging houdt in dat wij jouw oude statuten vervangen door onze statuten. Via onze unieke software worden alle gegevens verzameld die nodig zijn voor het vervangen van de statuten.

2. Aanpassingen in de huidige statuten v.a. € 699,-
Wil je jouw eigen statuten houden maar daarin een of meerdere aanpassingen? Ook hiermee kunnen wij je helpen. Gezien het specifieke karakter van een specifieke statuten wijziging leveren wij je een prijs op maat na ontvangst van de primaire gegevens.

Jouw aandelenoverdracht BV is inclusief:

 • Notulen van de Algemene Vergadering, waarin het besluit tot statuten wijziging wordt genomen
 • Gratis aandeelhoudersbesluit opgesteld door notaris
 • Telefonisch overleg met de notaris
 • Alle notariskosten inbegrepen
 • Concept statuten

 • Nieuwe Statuten
 • Aandeelhoudersbesluit
 • Bijwerken aandeelhoudersregister
 • Wijzigen gegevens bij de Kamer van Koophandel

Statutenwijziging in 3 simpele stappen

Stap 1
Start jouw statutenwijziging.

Stap 2
Ontvang prijs, accordeer

Stap 3
Ontvang documenten

Maak een account aan en vul gegevens in en upload daarna een kopie aandeelhoudersregister en de statuten van de BV.

Je krijgt van ons een prijs en je accordeert de offerte daarna bezoek je de notaris.

Aandeelhouders worden geïdentificeerd daarna worden de stukken geaccordeerd.
Daarna ontvang je alle gewijzigde stukken.

Fiscale vragen? Bel gratis met onze fiscalist!

 • Nog niet zeker over het oprichten van een stichting?
 • Stichting gebruiken voor een anoniemenstructuur?
 • Stichting oprichten om DGA-salaris te voorkomen?
 • Weten hoe je eenvoudig een stichting opricht?

Bel dan gratis met een van onze fiscalisten. Zij helpen je graag met antwoorden op alle fiscale vragen rondom het oprichten van een BV, stichting of holdingstructuur.

Bel ons direct → (+31) 020 30 80 862 of stel een vraag.

“Supersnelle, persoonlijke service en tegen 1/3 van wat ik voorheen betaalde voor het oprichten van een BV. Tijdens het BV oprichten kon ik telkens terecht voor advies. Kortom: Super!”

Thomas van der Kleij Tapfiliate.com
All-in tarief, geen verborgen kosten
Bij Online Flex BV wordt jouw aanvraag voor het wijzigen van de statuten in je BV 100% volledig en compleet afgehandeld. Omdat je zelf de informatie aanlevert, ontvang je een scherpe all-in prijs vanaf € 399,- (excl. btw). Voor deze all-in prijs krijg je van ons de nieuwe statuten en het bijgewerkte aandeelhoudersregister. Hieronder vind je een korte uitleg van alles wat is inbegrepen.

Alle notariskosten inbegrepen
De kosten voor de notariële checks (GBA, VIS, faillissementsregister, etc), het opstellen van de nieuwe statuten, het passeren van de akte, het bijwerken van het aandeelhoudersregister alsmede het indienen van de gewijzigde statuten bij de Kamer van Koophandel zijn inbegrepen.

Gratis volmacht en legalisatie
Normaal gesproken moet je aanwezig zijn tijdens het opmaken van de definitieve akte van overdracht bij de notaris. Om tijd te besparen, kan je de notaris een volmacht verlenen voor het passeren van de akte. De volmacht dient in het bijzijn van een notaris te worden getekend (legalisatie). Dit kan gratis bij onze notarissen in Amsterdam (oud- zuid), Amsterdam (Bijlmer-arena), Den Haag, Rotterdam, Breda, Zwolle en Eindhoven. Mocht je liever een andere notaris in de buurt wensen, dan kan dit natuurlijk ook.

Gratis begeleiding tijdens het wijzigingsproces
Bij Online Flex BV krijg je altijd een jurist of fiscalist aan de lijn die je gratis bijstaat tijdens het wijzigingsproces.

Digitale verwerking van de gegevens bij de Kamer van Koophandel
Nadat de akte is gepasseerd, worden de Kamer van Koophandel formulieren digitaal ingediend bij het Handelsregister van de Kamer van Koophandel.

Altijd op de hoogte via jouw digitale gebruikersomgeving
Met de inloggegevens kan je 24 uur per dag, 7 dagen per week toegang krijgen tot jouw Online Flex BV dossier.

Start direct

Bekijk al onze diensten

€18.000 belastingvrij uit jouw BV halen
Normaal gesproken is iedere uitkering aan een aandeelhouder belast met (25%) inkomstenbelasting. Door het wijzigen van de statuten van jouw BV kan je zonder afrekening met de fiscus het verschil tussen de nominale waarde van jouw ‘oude aandelen’ en de nominale waarde van de ‘nieuwe aandelen’ aan uzelf terugbetalen. De nieuwe aandelen mogen een waarde hebben van €0.01.

Voorbeeld
Je had bij de oprichting van een BV €100,- nominaal kapitaal gestort op 180 aandelen, waardoor er €18.000.- nominaal aandelenkapitaal op de balans van de BV staat. Als je besluit de statuten te wijzigen waarbij de nominale waarde €0,01 wordt, dan mag je het verschil van €18.000 – €1,80 in aanmerking nemen als kapitaalvermindering. Dit bedrag wordt niet als belaste winstuitkering gezien.

Let op: Bovenstaande moet in samenwerking met een notaris en boekhouder en/of fiscalist.

Start Direct

1

Vul jouw gegevens voor de aandelenoverdracht in en ontvang binnen 24 uur een prijsopgave

Maak een account aan en beantwoord een paar simpele vragen, dit is geheel vrijblijvend. Betreft de statuten wijziging een naamswijziging, uitgifte van aandelen, of dienen er andere zaken te worden gewijzigd?
Upload de documentatie benodigd voor de statuten wijziging:
• Kopie statuten van de BV die gewijzigd moeten worden
• Kopie aandeelhoudersregister

2

Je ontvangt een offerte.

Indien akkoord, kan je online betalen voor de statuten wijziging. Na betaling dient het originele aandeelhoudersregister naar onze notaris te worden verzonden.

3

Je ontvangt het aandeelhoudersbesluit waaraan de statuten wijziging ten grondslag ligt

Na identificatie van de aandeelhouders ontvang je de nieuwe statuten en het bijgewerkte aandeelhoudersregister. Identificatie van de aandeelhouders kan bij ons op kantoor of bij één van de notarissen aangesloten bij Online Flex BV.