Meer dan 25.000 BV's opgericht

Veilig betalen

Wat is een holding?

Een holding is ook een BV maar onderscheidt zich van een doorsnee BV vanwege haar activiteiten. In een holding worden namelijk geen ondernemingsactiviteiten ontplooid. Het oprichten van een Holding boven uw BV kent vele voordelen. Door middel van een Holdingconstructie kunt u uw vermogen en waardevolle activa (zoals panden, octrooien) scheiden van de risicovolle ondernemingsactiviteiten die u uitvoert in uw BV. Daarnaast, kunt u de winsten uit de BV onbelast uitkeren aan uw Holding. De holding fungeert als een BV waarin u geld, vermogen of aandelen kunt bewaren en veiligstellen. Wij adviseren dan ook altijd om dit gelijk bij oprichting te doen om latere onnodige kostbare procedures te voorkomen.

Je doorloopt de aanvraag in 3 stappen en richt zo eerst de holding en daarna direct één of meerdere werkmaatschappijen op. Met onze spoedservice kan je al binnen één dag een holding oprichten en kan je direct profiteren van de voordelen van de holding. Omdat je zelf je gegevens aanlevert kan dit veel efficiënter. Je krijgt dus hetzelfde als bij de notaris, maar dan veel voordeliger!

Wat zit er precies in de prijs inbegrepen?

 • ✓ Digitale inschrijving KvK
 • ✓ Persoonlijke online omgeving
 • ✓ Oprichting in 3 – 7 dagen
 • ✓ Uittreksel Kvk*
 • ✓ Begeleiding en advies van onze fiscalisten

* Inclusief uittreksel KvK à €12,-, excl. eenmalige inschrijvingskosten à €50,- (dit betreft een aparte factuur die je van de KvK ontvangt)

BV Oprichten bij Online Flex BV OprichtenBV Oprichten bij Online Flex BV OprichtenBV Oprichten bij Online Flex BV OprichtenBV Oprichten bij Online Flex BV OprichtenBV Oprichten bij Online Flex BV OprichtenBV Oprichten bij Online Flex BV Oprichten

Opgericht bij OnlineFlexBV

Overzicht kosten Holding Oprichten

standaard
Holding oprichten€ 350

€295

Alle notariële kosten inbegrepen✓
Uittreksel KvK✓
Begeleiding van fiscalisten✓
add-ons
Extra korting op uw Holding i.c.m DGA salaris!
Verlaging DGA salaris.

Incl. 1 jaar salarisadministratie

info
€200

€155

Normaal
Je onderneming oprichten volgens de normale procedure. Je Holding in 5-7 werkdagen opgericht.
Snel
+ €95,-
Voor de ondernemer die meteen aan de slag wilt! Je Holding in 3-5 werkdagen opgericht.
Spoed
+ €295,-
Direct jouw Holding nodig? Je Holding in 48 uur opgericht!* * Dit geldt vanaf het moment van legalisatie
De bovenstaande keuze kan op een later moment nog worden aangepast.
Start direct

Holding oprichten

In 3 stappen geregeld
Stap 1: Start de online aanvraag
1

Vul je gegevens in

Vul de gegevens in voor het oprichten van de Holding en betaal eenvoudig met iDeal of Paypal.

 • ✓ Doorloop de stappen in 10 minuten
 • ✓ Ontvang direct een gratis (voorbeeld) conceptakte
 • ✓ Betaal een vaste en scherpe prijs
Start direct arrow-right-blue
2

Je Holding wordt opgericht

Je ontvangt de documenten direct in uw persoonlijke omgeving. Legaliseer vervolgens bij ons op kantoor of bij de notaris in de buurt.

 • ✓ Ontvang definitieve concept-akte en andere documenten
 • ✓ Legaliseer bij ons of de notaris
 • ✓ Keur de concept-akte goed
Stap 2: Identificatie & ondertekening volmacht
Stap 3: Goedkeuren conceptakte
3

Ontvang je documenten

Tot slot ontvang je digitaal de officiele akte, aandeelhoudersregister en het KvK uittreksel. Je Holding is opgericht!

 • ✓ Ontvang digitaal alle oprichtingsdocumenten
 • ✓ Overzichtelijk en altijd toegankelijk in je online dossier

Holding oprichten - FAQ

plus

All-in tarief, geen verborgen kosten

Bij Online Flex BV wordt jouw aanvraag voor het oprichten van een holding 100% volledig en compleet afgehandeld tegen ons scherpe tarief van €295,- (excl. Btw). Voor deze all-in prijs krijg je van ons een afschrift van de oprichtingsakte, het aandeelhoudersregister en het uittreksel uit het handelsregister waaruit blijkt dat jouw holding is ingeschreven. Hieronder vind je een korte uitleg van alles wat is inbegrepen.

plus

In 10 minuten de concept oprichtingsakte in jouw mail

Bij Online Flex BV heb je direct na het doorlopen van de online stappen (hetgeen doorgaans circa 10 minuten in beslag neemt) jouw concept oprichtingsakte tot je beschikking. Daarmee verloopt het oprichtingsproces van jouw BV dus een stuk sneller dan bij andere aanbieders.

plus

Alle notariskosten inbegrepen

De kosten voor de notariële controles (GBA, VIS, faillissementsregister, etc), het opstellen en passeren van de akten alsmede het digitaal inschrijfbewijs van de Kamer van Koophandel zijn inbegrepen.

plus

Gratis volmacht en legalisatie

Normaal gesproken moet je aanwezig zijn tijdens het opmaken van de definitieve oprichtingsakte bij de notaris. Om tijd te besparen, kan je de notaris een volmacht verlenen voor het passeren van de akte. De volmacht dient in het bijzijn van een notaris te worden getekend (legalisatie). Dit kan gratis bij onze notarissen.

plus

Digitale inschrijving bij de Kamer van Koophandel

Nadat de oprichtingsakte is gepasseerd worden de Kamer van Koophandel formulieren digitaal ingediend bij het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Na inschrijving tref je een upload van het bewijs van deze inschrijving (uittreksel) aan in jouw persoonlijke dashboard. De eenmalige contributie van de Kamer van Koophandel niet inbegrepen. Dit betreft een rechtstreekse factuur aan de nieuwe vennootschap en is ter vervanging van de vroegere jaarlijkse KvK bijdrage.

plus

Altijd op de hoogte via jouw digitale gebruikersomgeving

Met je inloggegevens kan je 24 uur per dag, 7 dagen per week toegang krijgen tot jouw Online Flex BV dossier en de status bekijken van de oprichting van jouw holding en werkmaatschappij.

Niet elke oprichting van een holdingstructuur is juridisch-technisch gelijk. Daarom zijn maatwerk en extra opties altijd mogelijk. Hieronder vind je een kort overzicht van extra opties en mogelijkheden. Aan deze opties kunnen geringe kosten verbonden zijn. Deze worden hieronder toegelicht.

plus

Meerdere aandeelhouders (45 euro per extra aandeelhouder)

De notaris is verplicht om de identiteit en de geldigheid van een legitimatiebewijs te verifiëren. Dit doet hij aan de hand van diverse checks zoals: GBA (Gemeentelijke Basis Administratie), het Kadaster, het Insolventie- en Curateleregister, de Kamer van Koophandel en een VIS controle (Verificatie Identificatie Systeem). Hierdoor zijn wij genoodzaakt additionele kosten per aandeelhouder / bestuurder te rekenen.

plus

Oprichter is niet in Nederland woonachtig

Als de oprichter niet in Nederland woonachtig is, dan staat deze niet vermeld in de Gemeentelijke Basis Administratie. De notaris moet dan de verificatie handmatig uitvoeren. Daarvoor worden extra kosten gerekend.

plus

Oprichter nieuwe holding is bestaande vennootschap (30 euro)

Indien de nieuwe holding wordt opgericht door een bestaande vennootschap dan zullen de bevoegdheden van de bestuurders van die vennootschap moeten worden geverifieerd bij de Kamer van Koophandel aan de hand van een recent uittreksel en de statuten.

plus

Afwijking van de standaardakte

In geval van stemrecht- / winstrecht loze aandelen, statuten voor een advocatenkantoor of als er een Raad Van Commissarissen moet worden vastgelegd in de akte, dan zijn hier extra kosten aan verbonden.

plus

Holding starten binnen 24 uur

Als je een holdingstructuur binnen 24-uur opgericht wilt hebben moeten alle lopende zaken wijken voor de oprichting van de nieuwe holding BV. Deze spoedservice kan tegen extra betaling.

Heeft u een andere vraag? Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact op met een van onze specialisten!

Kom je er niet helemaal uit?

Onze juridische experts staan voor je klaar!
Start een chat of bel ons op 020 30 80 862
 • Onze klantenservice is bereikbaar:
 • Werkdagen van 09:00 - 19:00 (vrij. tot 17:00)
 • Of chat in weekend 12:00 - 17:00
Via de chat reageren we binnen 5 minuten!
Team Support