Hoe het is begonnen..

Ondernemen, we zijn net als onze klanten. Eigenwijs, niet bang om risico’s te nemen, optimistisch en altijd op zoek naar nieuwe kansen. Bij OnlineFlexBV hebben we kennis van zaken die er toe doen voor jouw bedrijf. We zijn een jong enthousiast bedrijf en we proberen bureaucratie zoveel mogelijk te vermijden.

Nadat in 2012 de wet ‘Vereenvoudiging en flexibilisering BV-recht’ werd ingevoerd, moest deze wet ervoor zorgen dat het makkelijker werd voor ondernemers om een BV op te zetten. Het verplichte startkapitaal van 18000,- euro werd geschrapt.

Toch betekende dit niet meteen dat het daadwerkelijk ook makkelijker werd om een BV op te richten. Er was nog altijd een notaris betrokken in het proces en deze hanteerde nog altijd erg hoge tarieven. Rick en Martijn speelde in op deze verandering en besloten in 2013 om te beginnen met OnlineFlexBV. Een plek waar ondernemers terecht konden met al hun vragen rondom het oprichten van een BV en andere randzaken.

En nu, in 2019, worden bijna 2 op de 10 BV’s in Nederland opgericht via ons platform. Na zoveel mensen te hebben geholpen kan men dus wel stellen dat we het een en ander weten over het opstarten van een bedrijf. Bij OnlineFlexBV helpen we je graag met het realiseren van jouw droom.

VISIE & MISSIE

Zelf een idee uitwerken, van gek idee tot de eerste klant. Dit is voor ons het mooiste wat er is. Dat is ook waarom wij bezig willen zijn met ondernemen en ondernemers. Helaas kennen wij ook de andere kant van ondernemen: de adviseur die je met ‘U’ begroet, onduidelijke jargon, torenhoge facturen en trage processen.

Wij regelen alle bijzaken, zoals het papierwerk, en adviseren en leggen op een simpele manier uit welke stappen jij moet nemen om van jouw onderneming een succes te maken.

Wil je meteen beginnen? Klik dan op de onderstaande knop!

Juristen, fiscalisten en bedrijfskundigen

Ondernemen kan in je eentje, maar met een team bereik je veel meer. Bij OnlineFlexBV werken we met een gedreven en gezellig team om iedere dag weer het verschil te maken. We hechten veel waarde aan onze fijne werkomgeving. Een plek om hard te werken, veel te leren, samen mooie dingen te bouwen, professioneel met elkaar omgaan, lekker met elkaar lunchen, een potje tafelvoetbal, een biertje op het einde van de dag en ook veel lachen met elkaar.
Online Flex BV, Over Online Flex BV

Rick
Oprichter

Nadat Rick in 2013 besloot om OnlineFlexBV op te richten is er veel veranderd. OnlineFlexBV is uitgegroeid tot een gerespecteerde speler binnen de markt en heeft in de loop der jaren meerdere innovaties en veranderingen gehad. Rick is verantwoordelijk voor de constante innovatie van de producten en diensten binnen OnlineFlexBV. Sinds 2015 houdt Rick zich ook bezig met het automatiseren van procedures en processen door middel van het gebruik van blockchain technologie.

Online Flex BV, Over Online Flex BV

Martijn
Oprichter

Martijn heeft een verleden bij PwC en besloot samen met Rick het avontuur aan te gaan en OnlineFlexBV op te richten. Nu alweer 6 jaar later werken er meer dan 30 mensen bij het bedrijf en hebben we meer dan 25000 mensen geholpen met het oprichten van zijn of haar onderneming. Martijn houdt zich op de dagelijkse basis bezig met het aansturen van de teams en het begeleiden van ingewikkelde processen.

Online Flex BV, Over Online Flex BV

Sven
CTO

Sven is onze CTO met een sterke development achtergrond. Met meer dan 15 jaar ervaring in deze wereld en een achtergrond in Kunstmatige Intelligentie is geen project te groot voor Sven. Als teamleider stuurt hij het development team aan binnen OnlineFlexBV en zorgt hij ervoor dat alle techniek en software goed functioneert.

Online Flex BV, Over Online Flex BV

Diederick
Chief Legal

Diederick is onze ervaren jurist binnen OnlineFlexBV. Na vele jaren als advocaat te hebben gewerkt bij verschillende grote kantoren is hij bij ons terecht gekomen. Op dagelijkse basis gaan alle juridisch relevante zaken via Diederick, hij adviseert, dirigeert en controleert alle zaken voor OnlineFlexBV en zorgt dat de juridische kwaliteit van het bedrijf gewaarborgd word

Support

Online Flex BV, Over Online Flex BV

Coen
Head of Support

Het support team is van groot belang binnen OnlineFlexBV. Zij hebben vaak het eerste contact met de klant en krijgen vragen in alle soorten en maten voorgeschoteld. Om dit allemaal in goede banen te leiden werkt Coen bij ons als teamleider van het support team. Hij springt bij waar nodig is en zorgt ervoor dat alle casussen netjes en correct worden opgelost. Met zijn uitgebreide kennis helpt hij vaak bij moeilijke procedures en leert hij onze nieuwe support toppers de fijne kneepjes van het vak.

Online Flex BV, Over Online Flex BV

Michael
Jurist

Michael, onze vrolijke vogel op kantoor. Michael werkt al zijn hele studententijd bij OnlineFlexBV. In zijn tijd bij OnlineFlexBV heeft hij duizenden mensen geadviseerd over hun ondernemingen en heeft hij vele mensen geholpen met het kiezen van de juiste rechtsvorm voor hun bedrijf. Op het kantoor zorgt Michael altijd voor een goede sfeer en weet hij, niet alleen bij de klanten, maar ook bij zijn collega’s, altijd een glimlach op het gezicht te toveren.

Online Flex BV, Over Online Flex BV

Lisa
Juriste

Lisa, een van de meest ervaren medewerksters op de support afdeling van OnlineFlexBV. De kans is groot dat je contact hebt met Lisa als je een van onze producten koopt. Ze heeft in haar tijd talloze mensen geholpen en geadviseerd over de meest uiteenlopende onderwerpen en gaat altijd tot het uiterste om de klant met een tevreden gevoel naar huis te sturen.

Online Flex BV, Over Online Flex BV

Mies
Juriste

Mies is een graag geziene persoon op de support afdeling. Met haar enthousiasme en joligheid is het altijd gezellig. Dit enthousiasme weet zij ook altijd te vertalen naar de gesprekken met onze klanten. Ze heeft recentelijk haar tweede bachelor afgerond en gaat straks beginnen met haar master Commerciële Rechtspraktijk in Amsterdam.

Online Flex BV, Over Online Flex BV

Vicky
Juriste

Vicky komt elke dag met een glimlach binnen en weet met wat fijne deuntjes en een goed humeur de sfeer op de supportafdeling op peil te houden. Daarnaast kan zij natuurlijk alle kneepjes van het vak haarfijn uitleggen nadat zij haar master in Commerciële Rechtspraktijk heeft afgerond.

Online Flex BV, Over Online Flex BV

Roderick
Fiscalist

Roderick helpt mensen met bij OnlineFlexBV met al hun vragen rondom fusie- en statutenwijzigingen en begeleidt vaak het proces van het inbrengen van de onderneming in de BV. Als jurist bij het support team is hij verder het eerste aanspreekpunt voor de klant en zorgt hij voor de afhandeling van alle openstaande procedures.

Online Flex BV, Over Online Flex BV

Isa
Juriste

Naast haar master ‘International and European Tax Law’ in Amsterdam werkt Isa ook enkele dagen op de support afdeling bij OnlineFlexBV. Ze zorgt ervoor dat alle klanten vlot en volledig worden begeleid in het proces van het oprichten van hun onderneming. Naast haar studie volgt Isa ook nog een excellentieprogramma bij Porta Adriani

Online Flex BV, Over Online Flex BV

Isidoor
Jurist

Isidoor werkt als jurist op de support afdeling bij OnlineFlexBv. Hij studeert momenteel Economie en heeft ook een afgeronde bachelor in het recht. Hierdoor kan Isidoor zich goed inleven in de vraagstukken van klanten en kan hij met zijn commerciële inzicht een holistisch juridisch advies geven aan de klanten van OnlineFlexBV.

Online Flex BV, Over Online Flex BV

Sam
Fiscalist

Als fiscalist bij OnlineFlexBV adviseert Sam onze klanten op dagelijkse basis over de meest uiteenlopende zaken wat betreft het oprichten van een onderneming. Momenteel studeert hij Ondernemingsrecht aan de Erasmus universiteit in Rotterdam. Sam heeft zelf een bedrijfje in textiel en heeft ook bijgedragen aan de oprichting van de stichting ‘rechtshulp Rotterdam’.

Online Flex BV, Over Online Flex BV

Paola
Juriste

Paolo is een van onze nieuwe aanwinsten op de support afdeling bij OnlineFlexBV. Ze heeft recentelijk haar minor Fiscaal Recht afgerond in Amsterdam en zit ook in de laatste fase van haar bachelor. Hierna wilt ze beginnen aan de master Internationaal en Europees Belastingrecht om zich verder te kunnen verdiepen in het fiscale recht.

Online Flex BV, Over Online Flex BV

Sjoerd
Jurist

Sjoerd werkt sinds kort bij OnlineFlexBV en is in sneltreinvaart uitgegroeid tot een betrouwbare support agent. Sjoerd is zich nog aan het oriënteren op een master nadat hij zijn bachelor aan de Universiteit van Utrecht heeft behaald. Hij praat graag over voetbal en hecht veel waarde aan de mening van de klant en stuurt hierop zijn advies aan.

Online Flex BV, Over Online Flex BV

Gijs
Jurist

Gijs is een van de juristen bij OnlineFlexBV en helpt onze klanten op dagelijkse basis met al hun vragen over het kiezen van de juiste rechtsvorm voor hun bedrijf. Als schakel tussen de notaris en de cliënt is hij verantwoordelijk voor verloop van de oprichting van de klant. Momenteel studeert hij Ondernemingsrecht aan de VU in Amsterdam en kan zodoende zijn opgedane kennis direct toepassen binnen OnlineFlexBV.

Online Flex BV, Over Online Flex BV

Xander
Fiscalist

Xander zal binnenkort zijn master Fiscaal Recht afronden en hoopt daarna te kunnen beginnen aan de master Ondernemingsrecht in Rotterdam. Aan de telefoon kan hij alle klanten op een rustige en duidelijke manier helpen, op de support afdeling is het altijd minder rustig als Xander er is. Populair binnen OnlineFlexBV door zijn aanstekelijke lach en fijne humor.

Marketing

Online Flex BV, Over Online Flex BV

Folkert
All-round Marketeer

Folkert werkt zowel als front-end developer als Graphic & UX designer bij OnlineFlexBV. Met zijn brede expertise kan hij op meerdere fronten van waarde zijn binnen het bedrijf. Hij houdt zich vooral bezig met het optimaliseren van de ‘feel & look’ van de website en zorgt er verder voor de alle graphics, tabellen en afbeeldingen er mooi uitzien.

Online Flex BV, Over Online Flex BV

Stefan
Online Marketeer

Stefan is een van de marketeers binnen OnlineFlexBV. Naast zijn studie Commerciële Economie werkt hij bij OnlineFlexBV om wat meer praktijkervaring op te doen. Stefan is een echte ondernemer: hij heeft zelf meerdere bedrijfjes en is ook al eens op reis geweest naar Silicon Valley.

Online Flex BV, Over Online Flex BV

Thijs
Online Marketeer

Thijs is binnen OnlineFlexBV, samen met het marketing team, verantwoordelijk voor de zichtbaarheid van het bedrijf. Hij houdt zich zelf vooral bezig met het automatiseren van het klantencontact en het optimaliseren van de website en procedures. Naast zijn werk bij OnlineFlexBV gaat hij in zijn vrije tijd graag surfen.

Software Development

Online Flex BV, Over Online Flex BV

Yevhen
Lead Frontend Developer

Yevhen regelt alle front-end gerelateerde zaken binnen OnlineFlexBV. Alle bugs en fouten worden samen met Sarf opgespoord en aangepast. In zijn vrije tijd gaat Yevhen graag basketballen en heeft hiervoor het front-end team aangestuurd van het European Patent Office.

Online Flex BV, Over Online Flex BV

Moesjarraf
Back-end Developer

Als back-end developer bij OnlineFlexBV is Moesjarraf verantwoordelijk voor alle processen die via onze website lopen. Samen met Sven brengt hij structuur en orde aan in de code. Alle systemen en funnels die vanuit het marketing of support team moeten worden geïmplementeerd gaan via Moesjarraf.

Online Flex BV, Over Online Flex BV

Sarfaraaz
Senior Full-stack Developer

Sarfaraaz is een van onze developers binnen OnlineFlexBV. Alle updates en wijzigingen binnen de site gaan via Sarf. Ook is Sarf het aanspreekpunt voor het support en marketing team betreffende nieuwe ideeën en mogelijkheden. Sarf is vaak in de sportschool te vinden en vind het leuk om nieuwe projecten op te pakken binnen OnlineFlexBV.

Online Flex BV, Over Online Flex BV

Mitchel
All-round Developer

Mitchel ondersteunt het development team met alle dagelijkse taken en grote projecten. Mitchel studeert momenteel Informatica aan de UvA en werkt enkele dagen per week bij ons op kantoor.

Leuk weetje: In het verleden heeft Mitchel meegedaan aan het NK Rubik’s Cubes. Zijn record? 12 seconden….

Online Flex BV, Over Online Flex BV

Jurre
All-round Developer

Jurre is een van onze werkstudenten bij OnlineFlexBV. Hij kan zowel op front end als back end uit de voeten en helpt binnen OnlineFlexBV met de projecten waar onze full-time developers niet aan toe komen. Jurre staat ook in direct contact met de marketingafdeling en helpt met het visualiseren en bouwen van nieuwe systemen voor de website.

Online Flex BV, Over Online Flex BV

Sietse
Data Analyst

Sietse werkt sinds kort bij OnlineFlexBV en is bij ons komen werken om meer te kunnen doen met de data van onze klanten. Sietse studeert momenteel Marketing Analytics en werkt bij ons om wat meer praktijkervaring op te kunnen doen. Samen met het development en marketing team produceert hij kwantitatieve data waarmee nieuwe ideeën of assumpties getest kunnen worden.

OnlineFlexBV is altijd opzoek naar leuke, gedreven en enthousiaste collega’s.
Bekijk of er een geschikte vacature voor je tussen staat.