Holding oprichten

Via Online Flex BV kan je snel, eenvoudig en 100% vertrouwd een holding oprichten. Ga je een holding oprichten? Dan heb je mogelijk voordeel bij de onderstaande extra’s. Ontdek hoe je korting op een holding oprichten kan oplopen tot €100,-.

Meer dan 18.000 bedrijven opgericht |  Klantenbeoordeling 9,4 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Oprichten vanaf:
€245,-excl. BTW

Wat is een holding?

Een holding is ook een BV maar onderscheidt zich van een doorsnee BV vanwege haar activiteiten. In een holding worden namelijk geen ondernemingsactiviteiten ontplooid. Het oprichten van een Holding boven uw BV kent vele voordelen. Door middel van een Holdingconstructie kunt u uw vermogen en waardevolle activa (zoals panden, octrooien) scheiden van de risicovolle ondernemingsactiviteiten die u uitvoert in uw BV. Daarnaast, kunt u de winsten uit de BV onbelast uitkeren aan uw Holding. De holding fungeert als een BV waarin u geld, vermogen of aandelen kunt bewaren en veiligstellen. Wij adviseren dan ook altijd om dit gelijk bij oprichting te doen om latere onnodige kostbare procedures te voorkomen.
Je doorloopt de aanvraag in 3 stappen en richt zo eerst de holding en daarna direct één of meerdere werkmaatschappijen op. Met onze spoedservice kan je al binnen één dag een holding oprichten en kan je direct profiteren van de voordelen van de holding. Omdat je zelf je gegevens aanlevert kan dit veel efficiënter. Je krijgt dus hetzelfde als bij de notaris, maar dan veel voordeliger!

Wat zit er precies in de prijs inbegrepen?

 • Digitale inschrijving KvK
 • Persoonlijke online omgeving
 • Oprichting in 3 – 7 dagen
 • Uittreksel Kvk*
 • Begeleiding en advies van onze fiscalisten
* Inclusief uittreksel KvK à €12,-, excl. eenmalige inschrijvingskosten à €50,- (dit betreft een aparte factuur die je van de KvK ontvangt)

Opgericht bij OnlineFlexBV

De prijs van je oprichting

standaard
Holding oprichten € 300

€ 245

Alle notariële kosten inbegrepen
Uittreksel KvK *
Begeleiding van fiscalisten
add-ons
Extra korting op uw Holding i.c.m DGA salaris!
Verlaging DGA salaris.

Incl. 1 jaar salarisadministratie

Als DGA keer je jezelf een loon uit. Wij doen de loonaangifte voor je bij de belastingdienst en verstrekken je loonstroken. Liever minder salaris? Verzoek dan middels een modelbrief om verlaging DGA-salaris.
€ 200

€ 155

Normaal
Voor de ondernemer die geen haast heeft. Je Holding in 5-7 werkdagen opgericht.
Snel
+ €95,-
Voor de ondernemer die haast heeft. Je Holding in 3-5 werkdagen opgericht.
Spoed
+ €195,-
Voor de ondernemer die veel haast heeft. Je Holding in 24 uur opgericht!
De bovenstaande keuze kan op een later moment nog worden aangepast.
Start direct

Holding oprichten in 3 simpele stappen

Stap 1
Vul je gegevens in
Vul de gegevens in voor het oprichten van de Holding en betaal eenvoudig met iDeal of Paypal.
 • Doorloop de stappen in 10 minuten
 • Ontvang direct een gratis (voorbeeld) conceptakte
 • Betaal een vaste en scherpe prijs
Stap 2
Je Holding wordt opgericht
Je ontvangt de documenten direct in uw persoonlijke omgeving. Legaliseer vervolgens bij ons op kantoor of bij de notaris in de buurt.
 • Ontvang definitieve concept-akte en andere documenten
 • Legaliseer bij ons of de notaris
 • Keur de concept-akte goed
Stap 3
Ontvang je documenten
Tot slot ontvang je digitaal de officiele akte, aandeelhoudersregister en het KvK uittreksel. Je Holding is opgericht!
 • Ontvang digitaal alle oprichtingsdocumenten
 • Overzichtelijk en altijd toegankelijk in je online dossier

Holding oprichten – FAQ

1. All-in tarief, geen verborgen kosten

Bij Online Flex BV wordt jouw aanvraag voor het oprichten van een holding 100% volledig en compleet afgehandeld tegen ons scherpe tarief van € 245,- (excl. Btw). Voor deze all-in prijs krijg je van ons een afschrift van de oprichtingsakte, het aandeelhoudersregister en het uittreksel uit het handelsregister waaruit blijkt dat jouw holding is ingeschreven. Hieronder vind je een korte uitleg van alles wat is inbegrepen.

2. In 10 minuten de concept oprichtingsakte in jouw mail

Bij Online Flex BV heb je direct na het doorlopen van de online stappen (hetgeen doorgaans circa 10 minuten in beslag neemt) jouw concept oprichtingsakte tot je beschikking. Daarmee verloopt het oprichtingsproces van jouw BV dus een stuk sneller dan bij andere aanbieders.

3. Alle notariskosten inbegrepen

De kosten voor de notariële controles (GBA, VIS, faillissementsregister, etc), het opstellen en passeren van de akten alsmede het digitaal inschrijfbewijs van de Kamer van Koophandel zijn inbegrepen.

4. Gratis volmacht en legalisatie

Normaal gesproken moet je aanwezig zijn tijdens het opmaken van de definitieve oprichtingsakte bij de notaris. Om tijd te besparen, kan je de notaris een volmacht verlenen voor het passeren van de akte. De volmacht dient in het bijzijn van een notaris te worden getekend (legalisatie). Dit kan gratis bij onze notarissen.

5. Digitale inschrijving bij de Kamer van Koophandel

Nadat de oprichtingsakte is gepasseerd worden de Kamer van Koophandel formulieren digitaal ingediend bij het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Na inschrijving tref je een upload van het bewijs van deze inschrijving (uittreksel) aan in jouw persoonlijke dashboard. De eenmalige contributie van de Kamer van Koophandel niet inbegrepen. Dit betreft een rechtstreekse factuur aan de nieuwe vennootschap en is ter vervanging van de vroegere jaarlijkse KvK bijdrage.

6. Altijd op de hoogte via jouw digitale gebruikersomgeving

Met je inloggegevens kan je 24 uur per dag, 7 dagen per week toegang krijgen tot jouw Online Flex BV dossier en de status bekijken van de oprichting van jouw holding en werkmaatschappij.

Niet elke oprichting van een holdingstructuur is juridisch-technisch gelijk. Daarom zijn maatwerk en extra opties altijd mogelijk. Hieronder vind je een kort overzicht van extra opties en mogelijkheden. Aan deze opties kunnen geringe kosten verbonden zijn. Deze worden hieronder toegelicht.

7. Meerdere aandeelhouders (45 euro per extra aandeelhouder)

De notaris is verplicht om de identiteit en de geldigheid van een legitimatiebewijs te verifiëren. Dit doet hij aan de hand van diverse checks zoals: GBA (Gemeentelijke Basis Administratie), het Kadaster, het Insolventie- en Curateleregister, de Kamer van Koophandel en een VIS controle (Verificatie Identificatie Systeem). Hierdoor zijn wij genoodzaakt additionele kosten per aandeelhouder / bestuurder te rekenen.

8. Oprichter is niet in Nederland woonachtig

Als de oprichter niet in Nederland woonachtig is, dan staat deze niet vermeld in de Gemeentelijke Basis Administratie. De notaris moet dan de verificatie handmatig uitvoeren. Daarvoor worden extra kosten gerekend.

9. Oprichter nieuwe holding is bestaande vennootschap (30 euro)

Indien de nieuwe holding wordt opgericht door een bestaande vennootschap dan zullen de bevoegdheden van de bestuurders van die vennootschap moeten worden geverifieerd bij de Kamer van Koophandel aan de hand van een recent uittreksel en de statuten.

10. Afwijking van de standaardakte

In geval van stemrecht- / winstrecht loze aandelen, statuten voor een advocatenkantoor of als er een Raad Van Commissarissen moet worden vastgelegd in de akte, dan zijn hier extra kosten aan verbonden.

11. Holding starten binnen 24 uur

Als je een holdingstructuur binnen 24-uur opgericht wilt hebben moeten alle lopende zaken wijken voor de oprichting van de nieuwe holding BV. Deze spoedservice kan tegen extra betaling.

Heeft u een andere vraag? Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact op met een van onze specialisten!

Start direct

1

Vul de gegevens in over de holdingstructuur

Je maakt een persoonlijk account aan met je emailadres en een wachtwoord.

Daarna stellen wij je een aantal vragen over de nieuwe holdingstructuur. Wat wordt de naam van de holding en werkmaatschappij? Welke activiteiten gaat de werkmaatschappij verrichten? Wie zijn de aandeelhouders? Gedurende het invulproces beantwoord je direct de benodigde vragen voor de KvK inschrijving, zodat je deze, vaak als onduidelijk en moeilijk ervaren, formulieren zelf niet meer hoeft in te vullen!

Op basis van je antwoorden wordt direct door onze software een concept oprichtingsakte gegenereerd. Dit duurt circa 10 minuten. De akte kan je uitprinten, doornemen en eventuele wijzigingen doorgeven.

2

Wij gaan de holding oprichten en de werkmaatschappij oprichten en schrijven deze digitaal in bij de KvK

Na betaling met iDEAL of PayPal, genereert onze software direct een volmacht en een Personal Data Card (“PDC”).
Met de volmacht, PDC en je paspoort ga je naar een Online Flex BV notaris of een notaris bij jou in de buurt.

Vervolgens verwerken wij alle gegevens, stellen wij de finale conceptakte op en zetten wij deze voor akkoord klaar in je persoonlijke dashboard. Daarna neemt de notaris telefonisch contact met je op om eventuele wijzigingen op de akte met je door te nemen. Na akkoord passeert de notaris de akte en schrijft de BV in bij de Kamer van Koophandel.

3

Je ontvangt de oprichtingsakte en het aandeelhoudersregister

Per post ontvang je de oprichtingsakte en het aandeelhoudersregister. Tevens staat er een kopie van de oprichtingsakte en het bewijs van inschrijving in het handelsregister klaar in jouw dashboard. Met deze stukken kan je direct je zakelijke bankrekening openen.

Het proces kan in 7, 3 of 1 werkdag zijn afgerond.

Kom je er niet helemaal uit?

Onze juridische experts staan voor je klaar!
Start een chat of bel ons op 020 30 80 862
Onze klantenservice is bereikbaar:
Werkdagen van 09:00 - 19:00 (vrij. tot 17:00)
Of chat in weekend 12:00 - 17:00
Via de chat reageren we binnen 5 minuten!