Fiscaal advies

Het team van Online Flex BV staat onder leiding van de beste fiscalisten en financieel specialisten die jaren lang bij PWC, Deloitte en BDO hebben gewerkt. Of je nu advies zoekt over jouw inkomenspositie als DGA of de fiscale gevolgen wilt weten van een herstructurering, wij hebben de expertise in huis.

Welke onderwerpen wij gespecialiseerd in zijn:

  • Fiscaal advies over DGA salaris
  • Fiscale structuur
  • Inbreng eenmanszaak in BV
  • Inbreng Vof in BV
  • Overname onderneming

  • Waardering van onderneming / aandelen
  • Rechtsvormkeuze
  • Werknemersparticipatie structuren
  • Werkkostenregeling
  • En meer…

BV oprichten – 100% volledig

1. Het verschil tussen een Flex BV en gewone BV?

Er is geen verschil tussen een BV en een Flex BV.

De Flex BV is een vaakgenoemde benaming voor een BV waarbij de oprichting na de wetswijziging van oktober 2012 heeft plaatsgevonden. Door deze wetswijziging kun je een bv oprichten met een startkapitaal van bijvoorbeeld €0,10 in plaats van een startkapitaal van €18.000. Elke BV die wij tegenwoordig oprichten is daarom een Flex BV.

Heb jij nog een BV van voor de wetswijziging, dan kun je deze omzetten naar een Flex BV. Je kunt dan belastingvrij 18.000 euro startkapitaal uit je BV halen.

2. Wat is een holding?

Een holding is een Besloten Vennootschap, maar dan met holding doelstellingen. Je kunt deze BV zien als jouw eigen privé BV die aandelen houdt in de BV waarin daadwerkelijk de werkzaamheden plaatsvinden.

In de praktijk komt het er vaak op neer dat ondernemers 2 BV’s oprichten. Vervolgens gebruiken ze een BV als holding en de andere BV als werkmaatschappij. Zij zijn zelf 100% aandeelhouder van de holding. De holding houdt op haar beurt weer 100% van de aandelen in de werkmaatschappij. Het op deze manier inrichten van jouw rechtsvorm, ofwel het opzetten van een holdingconstructie biedt je vele kansen en voordelen.

Je kunt hier meer informatie vinden over de holding

3. Wat is de aansprakelijkheid binnen een BV?

De Besloten Vennootschap is een rechtspersoon. Dit houdt in dat zij zelfstandig rechtshandelingen aangaat en daarvoor aansprakelijk is. De BV wordt vertegenwoordigd door haar bestuurder(s) en is in eigendom van de aandeelhouders. Vaak zijn de aandeelhouders ook bestuurder, maar zeker niet altijd. De persoonlijke aansprakelijkheid van de directeur-grootaandeelhouder is beperkt tot het bedrag dat voor de aandelen in de BV is betaald. Toch kan het gebeuren dat een bestuurder naast de vennootschap aansprakelijk wordt gesteld voor de rechtshandelingen. De bestuurder is tenslotte degene die de rechtshandelingen namens de BV verricht. Zo’n persoonlijke aansprakelijkstelling zal enkel plaatsvinden in het geval van het onbehoorlijk vervullen van de taak als bestuurder.

4. DGA (Directeur-grootaandeelhouder) loon

Het DGA-loon is een anti misbruikbepaling. De belastingdienst wil voorkomen dat mensen alle inkomsten in de BV aan zichzelf uitkeren als dividend en zodoende hun belastingdruk niet hoger zien worden dan 42%, dat uiteraard lager is dan de hoogste schijf in de inkomstenbelasting (52%). Veel mensen schrikken van het fictieve loon van 44.000 euro. Wat echter het uitgangspunt is, is dat je een loon uitkeert wat in jouw functie en in jouw sector gebruikelijk is, mits het geld aanwezig is. Wat er niet is kunt je niet uitkeren en dat beseft de belastingdienst vanzelfsprekend ook.

Je kunt vooraf zekerheid vragen door middel van het indienen van een verzoek “verlaging DGA-loon”. In veel gevallen zal de fiscus echter zeggen dat ze dit pas kunnen beoordelen na het eerste boekjaar.

5. BV oprichten: wat zijn de kosten?

De kosten van een BV oprichten bedragen bij ons vanaf €245. Dit is all-in, dus ook inclusief de notariskosten. Je ontvangt hiervoor; concept-akte, statuten (akte van oprichting), volmacht en legalisatie, uittreksel KvK, aandeelhoudersregister en tot slot een digitale gebruikersomgeving.

Wij werken met zeer toereikende statuten opgemaakt door Nederlands grootste onafhankelijke notariskantoor. Het kan voorkomen dat je speciale wijzigingen wilt in deze statuten, zoals bijvoorbeeld het toevoegen van stemrechtloze aandelen of een buitenlandse aandeelhouder. Dit heeft gevolgen voor de hele statuten. Aan deze deze extra opties kunnen additionele kosten verbonden zijn.

6. Eenmanszaak omzetten naar BV

Als startende ondernemer is de eenmanszaak een aantrekkelijke keuze omdat de oprichting en eenvoudig is. Stel dat later blijkt dat de eenmanszaak toch niet de juiste keuze is geweest (in verband met fiscale redenen of met betrekking tot je persoonlijke aansprakelijkheid), dan heb jij de mogelijkheid om je eenmanszaak om te zetten in een BV. Er zijn 3 verschillende mogelijkheden: een activa passiva transactie, een ruisende omzetting of een geruisloze omzetting.

Bij een omzetting is het vanuit fiscaal oogpunt erg belangrijk om de juiste omzettingswijze te kiezen. De verkeerde keuze kan namelijk duizenden euro’s extra belasting kosten. Laat je daarom altijd goed voorlichten door een expert. Wij kunnen een Besloten Vennootschap oprichten voor een vaste prijs.

Hier vind je alle informatie over of je een eenmanszaak of BV moet kiezen

7. Hoe verloopt het oprichten van een BV?

Het oprichten van een Besloten Vennootschap of andere rechtsvorm gebeurt bij ons grotendeels online. De oprichting gebeurt in 3 simpele stappen. Je vult je gegevens in online, je gaat langs bij een notaris in de buurt en vervolgens ontvang je alle documenten. Voila, de oprichting is afgerond en je kunt aan de slag als ondernemer.

Wij hanteren een vaste prijs, als je echter unieke verzoeken heeft (zoals een extra aandeelhouder), dan brengen wij een meerprijs in rekening. Naast het oprichten van Bv’s leveren wij vele andere juridische, fiscale of administratieve diensten, bezoek onze dienstenpagina voor een compleet overzicht.

8. Hoe lang duurt een BV oprichting?

Een BV oprichten duurt bij ons 3 of 7 werkdag(en) maar 24-uurs service is ook mogelijk. Als je snel handelt, kunnen wij spoedig een Besloten Vennootschap voor jou oprichten.

Heeft u een andere vraag? Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact op met een van onze specialisten!

Start direct

1

Vul de gegevens in over de BV

Je maakt een persoonlijk account aan met jouw e-mailadres en een wachtwoord.
Daarna stellen wij je een aantal vragen over de nieuwe BV. Wat wordt de naam van de BV? Welke activiteiten gaat de BV verrichten? Wie zijn de aandeelhouders?

Gedurende het invulproces beantwoord je direct de benodigde vragen voor de KvK inschrijving, zodat je deze (vaak als onduidelijk en moeilijk ervaren) formulieren zelf niet meer hoeft in te vullen!

Op basis van jouw antwoorden wordt direct door onze software een concept oprichtingsakte gegenereerd. Dit duurt circa 10 minuten. De akte kan je uitprinten, doornemen en eventuele wijzigingen doorgeven.

2

Wij richten de BV op en schrijven de BV digitaal in bij de KvK

Na jouw betaling met iDEAL of PayPal, genereert onze software direct een volmacht en een Personal Data Card (“PDC”). Met de volmacht, PDC en je paspoort ga je naar een Online Flex BV Oprichten notaris of een notaris bij jou in de buurt.

Vervolgens verwerken wij alle gegevens, stellen wij de finale conceptakte op en zetten wij deze voor akkoord klaar in jouw persoonlijke dashboard. Daarna neemt de notaris telefonisch contact met je op om eventuele wijzigingen op de akte met je door te nemen. Na akkoord passeert de notaris de akte en schrijft de BV in bij de Kamer van Koophandel.

3

Je ontvangt de oprichtingsakte en het aandeelhoudersregister

Per post ontvang je de oprichtingsakte en het aandeelhoudersregister. Tevens staat er een kopie van de oprichtingsakte en het bewijs van inschrijving in het handelsregister klaar in jouw dashboard. Met deze stukken kan je direct jouw zakelijke bankrekening openen.

Het proces kan in 3 tot 4 werkdagen zijn afgerond. Liever spoed? Je BV oprichten in 1 dag kan ook bij ons, voor €195 euro extra. Je kan dit aangeven in de oprichtingsprocedure.