Eenmanszaak omzetten naar een BV

Vanaf €245,- excl. BTW
Veel ondernemers willen hun eenmanszaak omzetten naar BV vanwege de privé aansprakelijkheid. Dit is niet het enige voordeel van een BV, klik hier voor meer BV voordelen. In 99% van de gevallen kan de onderneming worden ingebracht door middel van een activa–passiva transactie. Dit is de snelste en ook de goedkoopste manier om een eenmanszaak of vof in te brengen in een BV. Een geruisloze inbreng is verstandig als er een significante meerwaarde in de onderneming zit. Dan hoeft er namelijk geen inkomstenbelasting te worden betaald bij inbreng. Wij bieden gratis advies over de juiste wijze van inbreng.

Geen verrassingen, bij ons zit als enige echt alles bij de prijs in!

 • Oprichting in 3 - 4 dagen
 • Alle notariële kosten inbegrepen
 • Uittreksel Kvk*
 • Digitale inschrijving KvK
 • Aandeelhoudersregister
 • Akte van bekrachtiging
 • Legalisatie bij notaris of Online Flex BV
 • Gratis begeleiding van juristen en fiscalisten
 • Conceptakte op maat gemaakt
 • Gratis digitale gebruikersomgeving
 • Volmacht
 • Notariële kosten van oprichting
* Inclusief uittreksel KvK à €12,-, excl. eenmalige inschrijvingskosten à €50,- (dit betreft een aparte factuur die je van de KvK ontvangt)

Normaal

Voor de ondernemer die geen haast heeft. Je BV in 5-7 werkdagen opgericht.

+ €0,-

Start direct

Snel

Voor de ondernemer die snel aan de slag wil. Je BV in 3-5 werkdagen opgericht.

+ €75,-

Start direct

Spoed

Voor de ondernemer die direct zijn BV moet oprichten. In 1 werkdag opgericht.

+ €195,-

Start direct

Speciale wensen voor BV oprichting?

OnlineFlexBV
 • Extra aandeelhouder€45,-
 • Extra aandeelhouder is bestaande BV€75,-
 • Oprichten per volmacht0,-
 • Oprichten in 24 uur€195

Kom je er niet uit? Het team van fiscalisten en juristen staan klaar voor je!

Heb je een vraag over het oprichten van een BV? Of heb je een fiscale vraag? We helpen je graag op weg. Bij OnlineFlexBVoprichten krijg je direct een expert aan de lijn die je verder helpt met al je vragen.

Telefonisch bereikbaar:

 • Ma - Do: 09:00 tot 19:00
 • Vrijdag: 09:00 tot 17:00
 • Weekend: via chat of mail

Bereikbaar via chat:

 • Ma - Do: 09:00 tot 22:00
 • Vrijdag: 09:00 tot 17:00
 • Weekend: 12:00 tot 17:00
Neem contact met ons op:   020 30 80 862

BV oprichten in 3 simpele stappen

1
Vul de gegevens van je BV in

Doorloop de stappen in 10 minuten. Ontvang direct een gratis conceptakte en betaal nadat je hierover tevreden bent.

2
Je BV wordt opgericht

Ontvang definitieve concepten en legaliseer bij ons of de notaris alles wordt in orde gemaakt.

3
Ontvang je documenten

Ontvang je statuten en documenten in je persoonlijke online dashboard en per post thuis.

Wat krijg je?

All-in tarief, geen verborgen kosten

Bij Online Flex BV wordt jouw aanvraag voor een eenmanszaak omzetten naar BV 100% volledig en compleet afgehandeld tegen ons scherpe tarief van €245,- (excl. btw).

Voor deze all-in prijs krijg je van ons een afschrift van de oprichtingsakte, het aandeelhoudersregister en het uittreksel uit het handelsregister waaruit blijkt dat jouw BV is ingeschreven. Hieronder vind je een korte uitleg van alles wat is inbegrepen.In 10 minuten de concept oprichtingsakte in je mailbox

Bij Online Flex BV heb je direct na het doorlopen van de online stappen (hetgeen doorgaans circa 10 minuten in beslag neemt) je concept oprichtingsakte tot je beschikking. Daarmee verloopt het oprichtingsproces van je BV dus een stuk sneller dan bij andere aanbieders.

Alle notariskosten inbegrepen

De kosten voor de notariële checks (GBA, VIS, faillissementsregister, etc), het opstellen en passeren van de akten alsmede het digitaal inschrijfbewijs van de Kamer van Koophandel zijn inbegrepen.

Gratis volmacht en legalisatie

Normaal gesproken moet je aanwezig zijn tijdens het opmaken van de definitieve oprichtingsakte bij de notaris. Om tijd te besparen, kan je de notaris een volmacht verlenen voor het passeren van de akte. De volmacht dient in het bijzijn van een notaris te worden getekend (legalisatie). Dit kan gratis bij onze notarissen in Amsterdam (oud- zuid), Amsterdam (Bijlmer-arena), Den Haag, Rotterdam, Breda, Zwolle en Eindhoven. Mocht je liever een andere notaris in de buurt wensen, dan kan dit natuurlijk ook.Gratis begeleiding tijdens het oprichtingsproces

Bij Online Flex BV krijg je altijd een jurist of fiscalist aan de lijn die je gratis bijstaat tijdens het oprichtingsproces.

Digitale inschrijving bij de Kamer van Koophandel

Nadat de oprichtingsakte is gepasseerd, worden de Kamer van Koophandel formulieren digitaal ingediend bij het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Na inschrijving tref je een upload van het bewijs van deze inschrijving (uittreksel) aan in jouw persoonlijke dashboard. De eenmalige contributie van de Kamer van Koophandel niet inbegrepen. Dit betreft een rechtstreekse factuur aan de nieuwe vennootschap.

Altijd op de hoogte via jouw digitale gebruikersomgeving

Met je inloggegevens kan je 24 uur per dag, 7 dagen per week toegang krijgen tot jouw Online Flex BV dossier en de status bekijken van de oprichting van de BV.

Extra opties

Niet iedere eenmanszaak omzetten naar BV is gelijk. Zo zijn er meerdere opties om een onderneming in te brengen in een BV (zie tab 4).
Afhankelijk van de wijze van omzetting moeten er meer of minder werkzaamheden worden verricht. Hieronder tref je een overzicht aan van het mogelijke meerwerk en de kosten:

Activa-passiva inbreng

 • Geschikt voor 99% van de omzettingen via Online Flex BV. Aan deze wijze van omzetting zijn géén additionele kosten verbonden.

Geruisloze inbreng

 • Notariële inbrengakte (op basis van beschrijving van de accountant). Kosten €499,-
 • Opstellen en indienen van het verzoek tot geruisloze inbreng bij de Belastingdienst. Kosten €1000,-

Ruisende inbreng

 • Notariële inbrengakte (op basis van beschrijving van de accountant). Kosten €499,-
 • Een ruisende inbreng kan worden opgegeven in je aangifte inkomstenbelasting

Het proces van oprichten

1) Vul de gegevens in over de BV

Je maakt een persoonlijk account aan met je e-mailadres en een wachtwoord.

Daarna stellen wij je een aantal vragen over de nieuwe BV. Wat wordt de naam van de BV? Welke activiteiten gaat de BV verrichten? Wie zijn de aandeelhouders? Gedurende het invulproces beantwoord je direct de benodigde vragen voor de KvK inschrijving, zodat je deze, vaak als onduidelijk en moeilijk ervaren, formulieren zelf niet meer hoeft in te vullen!

Op basis van jouw antwoorden wordt direct door onze software een concept oprichtingsakte gegenereerd. Dit duurt circa 10 minuten. De akte kan je uitprinten, doornemen en eventuele wijzigingen doorgeven.

2) Wij richten de BV op en schrijven de BV digitaal in bij de KvK.

Na de betaling met iDEAL of PayPal, genereert onze software direct een volmacht en een Personal Data Card (“PDC”). Met de volmacht, PDC en je paspoort ga je naar een Online Flex BV notaris of een notaris bij jou in de buurt.

Vervolgens verwerken wij alle gegevens, stellen wij de finale conceptakte op en zetten wij deze voor akkoord klaar in jouw persoonlijke dashboard. Daarna neemt de notaris telefonisch contact met je op om eventuele wijzigingen op de akte met je door te nemen. Na akkoord passeert de notaris de akte en schrijft de BV in bij de Kamer van Koophandel.

3) Je ontvangt de oprichtingsakte en het aandeelhoudersregister

Per post ontvang je de oprichtingsakte en het aandeelhoudersregister. Tevens staat er een kopie van de oprichtingsakte en het bewijs van inschrijving in het Handelsregister klaar in jouw dashboard. Met deze stukken kan je direct je zakelijke bankrekening openen.

Het proces kan in 7, 3 of 1 werkdag zijn afgerond.

Start direct!

Meer weten over het omzetten van een eenmanszaak naar een BV?