*Update juli 2015*

Er is storm op komst voor zelfstandigen zonder personeel (ZZP-ers). De tijd is gekomen dat de overheid de zelfstandigheid van menig ZZP-er aanvalt. Voor ZZP-ers dus de tijd om te overwegen hun activiteiten onder te brengen in een BV, aangezien zij daarmee minder fiscale risico’s lopen en vaak voordeliger uitkomen.

BV voor consultants

Minister Dijsselbloem benadrukte dat de ZZP-er in crisistijd extra kwetsbaar is: de gemiddelde koopkracht voor zelfstandigen is bijna drie keer zo hard gedaald als de gemiddelde koopkrachtdaling in Nederland. Evenmin genieten zelfstandigen – anders dan werknemers – ontslagbescherming en komen zij in de regel niet in aanmerking voor secundaire arbeidsvoorwaarden. Bovendien werd dit jaar duidelijk dat een zelfstandige per binnenkort niet meer in aanmerking komt voor de meeste fiscale voordelen wegens het gebrek aan zelfstandigheid. Deze plannen hebben een negatieve financiële impact voor de ZZP-er.

Voordelen BV voor de ZZP-er

Door het schrappen van de fiscale voordelen voor de ZZP-er is het voor de ZZP-er al snel fiscaal interessanter de activiteiten in een BV te verrichten. De belangrijkste voordelen van het onderbrengen van de ZZP-activiteiten in de BV zijn dat: jij als ZZP-er professioneler overkomt, via de BV je fiscale voordelen deels behoudt en je jouw aansprakelijkheidsrisico beperkt.

De BV is al snel voordeliger dan de activiteiten in privé te verrichten, mits de ZZP-er de kosten voor oprichting en administratief beheer van de BV weet te minimaliseren. In dat kader is onlineflexbvoprichten.nl een interessant platform voor de ZZP-er: via dit platform kan je de ZZP-er binnen tien minuten online jouw BV oprichten voor een vast bedrag van € 250.

Mocht je meer willen weten, neem dan gratis contact op met een van onze fiscalisten.