Turboliquidatie

1. Waarom wordt een BV opgeheven?

Wanneer een Besloten Vennootschap (BV) wordt opgeheven houdt de BV in feite op met bestaan. Dit wordt ook wel liquideren genoemd. Er zijn verscheidene redenen waarom BV’s worden geliquideerd. Een BV kan echter niet ‘zomaar’ worden geliquideerd, hier hoort namelijk een proces bij. Wil je weten hoe dit gaat? Lees dan verder.

Start direct Wat kost een turboliquidatie?

2. BV verkopen of liquideren?

Twijfels of je de BV moet verkopen of liquideren? Stel jezelf dan de de onderstaande vragen:

  1. Zijn er gelegenheden om de uitgaven terug te dringen?
  2. Staan er activa op de balans die je kunt verkopen?
  3. Kan je BV binnen 6 maanden een positieve cashflow hebben?
  4. Zijn de werknemers bereid om een offer te doen voor het salaris?
  5. Wat is de status van het primaire- of productieproces? Is dit proces up-to-date of zijn er beduidend investeringen nodig om dit proces te verbeteren?

Waarschijnlijk heb je na het beantwoorden van deze vragen een goed beeld gecreëerd over de status van jouw BV. Nog steeds twijfels? Schroom dan niet om contact op te nemen met onze specialisten. Zij voorzien je graag van informatie en slimme tips over de BV opheffen.

3. Welke opties zijn er voor een BV liquideren?

Heb je besloten om je BV niet te verkopen maar op te heffen? Dan heb je de mogelijkheid tussen een traditionele liquidatie of een turboliquidatie. Wat dit precies inhoudt wordt hieronder in detail uitgelegd.

3.1 Traditionele liquidatie

Bij een traditionele liquidatie wordt hiervan een aankondiging van geplaatst in de Staatscourant. Ook wordt de formele liquidatie uitgevoerd door de notaris. Het is niet mogelijk om de BV te liquideren voordat er een besluit tot opheffen is genomen. Ben je nog niet 100% zeker van je zaak? Wacht dan nog even met liquideren. Wanneer eenmaal de BV is opgeheven kan dit niet worden teruggedraaid. De BV houdt namelijk direct op bestaan als er op dat moment geen baten meer zijn.
Je kunt nooit kiezen voor een turboliquidatie als er nog lopende contracten zijn waar je niet onderuit kunt. Iedere schuldeiser heeft de mogelijkheid om een turboliquidatie ongedaan te maken…

3.2 Turboliquidatie

Het verschil tussen een traditionele liquidatie en een turboliquidatie is dat de traditionele liquidatie NIET door schuldeisers ongedaan kan worden verklaard. De crediteuren hebben, ter bescherming, een termijn van 2 maanden om zich tegen de liquidatie te verzetten. Is er nog sprake van een onbetaalde factuur? Dan is het denkbaar dat de schuldeiser zich hierop beroept.

4. Hoe werkt het?

Een turboliquidatie is een snelle manier voor een BV opheffen. Maar hoe werkt het?

  1. De aandeelhouders nemen het besluit om de BV te liquideren;
  2. De BV wordt uitgeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK);
  3. Er wordt voor de laatste keer BTW-aangifte en VPB-belasting gedaan;
  4. De BV wordt uitgeschreven bij de Belastingdienst.

5. Wat zijn de voordelen?

Een groot voordeel is dat een BV snel kan worden geliquideerd zonder dat een vereffenaar dient aangewezen te worden. Dit wordt immers al voor de ontbinding geregeld. Zo worden er veel kosten bespaard. Ten tweede worden er bij een traditionele liquidatie meer stappen genomen, dit zorgt tevens voor hogere kosten ten opzichte van een turboliquidatie.

6. Turboliquidatie bij Online Flex BV

Bij Online Flex BV kan je heel snel, makkelijk en juridisch 100% correct je BV laten liquideren voor €199,-. Meer informatie over turboliquidatie bij Online Flex BV vind je hier.>

Kom je er niet helemaal uit?

Onze juridische experts staan voor je klaar!
Start een chat of bel ons op 020 30 80 862
Onze klantenservice is bereikbaar:
Werkdagen van 09:00 - 19:00 (vrij. tot 17:00)
Of chat in weekend 12:00 - 17:00
Via de chat reageren we binnen 5 minuten!