Meer dan 25.000 BV's opgericht

Veilig betalen

Wat is een aandelenoverdracht?

Wil je de bestaande aandelenverdeling wijzigen door een nieuwe aandeelhouder toe te voegen, zelf uit te treden of de onderlinge verdeling aan te passen? Elke wijziging in het eigendom van aandelen moet via de notaris worden geregeld. De notaris ziet toe op de wijze van overdracht en de bijbehorende voorwaarden.

Let op dat een aandelenoverdracht vaak fiscale gevolgen heeft en de aandelen niet tegen een symbolisch bedrag mogen worden overgedragen. De aandelen dienen namelijk gewaardeerd te worden tegen de waarde die een derde ervoor zou betalen. Onze juristen en fiscalisten helpen je bij het proces van de aandelenoverdracht.

Wat zit er precies in de prijs inbegrepen?

  • ✓ Digitale inschrijving KvK
  • ✓ Persoonlijke online omgeving
  • ✓ Oprichting in 3 – 7 dagen
  • ✓ Uittreksel Kvk*
  • ✓ Begeleiding en advies van onze fiscalisten

* Inclusief uittreksel KvK à €12,-, excl. eenmalige inschrijvingskosten à €50,- (dit betreft een aparte factuur die je van de KvK ontvangt)

BV Oprichten bij Online Flex BV OprichtenBV Oprichten bij Online Flex BV OprichtenBV Oprichten bij Online Flex BV OprichtenBV Oprichten bij Online Flex BV OprichtenBV Oprichten bij Online Flex BV OprichtenBV Oprichten bij Online Flex BV Oprichten

Opgericht bij OnlineFlexBV

Overzicht kosten Aandelenoverdracht

standaard
Aandelenoverdrachtv.a. €749
Intakegesprek met notaris✓
Alle notariele kosten inbegrepen✓
Nieuwe KvK-uittreksel✓
Bijwerken aandeelhoudersregister✓
Persoonlijke begeleiding✓

Aandelenoverdracht

In 4 stappen geregeld
Stap 1: Start de online aanvraag
1

Vul je gegevens in

Nadat de aanvraag is beoordeeld ontvang je een e-mail met de link om het intakegesprek af te nemen.

Start direct arrow-right-blue
2

Intakegesprek met de notaris

Binnen 24 uur stuurt de notaris een e-mail met de offerte voor de gewenste wijziging.

Stap 2: Identificatie & ondertekening volmacht
Stap 3: Goedkeuren conceptakte
3

Notaris stelt conceptakte(s) op

De notaris stelt in ongeveer 5-10 werkdagen nadat alle benodigde documenten zijn aangeleverd de conceptakte(s) en volmacht(en) op

4

Legaliseer en ontvang de aktes

Na akkoord op de conceptakte(s) kan er een afspraak worden ingepland voor ondertekening van de volmacht(en) en identificatie van de aandeelhouder(s)

Stap 4: Identificatie & ondertekening volmacht

Aandelenoverdracht - FAQ

plus

All-in tarief, geen verborgen kosten

Bij Online Flex BV wordt jouw aanvraag voor de aandelenoverdracht 100% volledig en compleet afgehandeld. Omdat je zelf de informatie aanlevert ontvang je een scherpe all-in prijs vanaf € 550,- (excl. btw). Voor deze all-in prijs krijg je van ons een afschrift van de akte van overdracht (en het origineel), het bijgewerkte aandeelhoudersregister en het uittreksel uit het handelsregister indien er een bestuurderswissel heeft plaatsgevonden. Hieronder vind je een korte uitleg van alles wat is inbegrepen.

plus

Alle notariskosten inbegrepen

De kosten voor de notariële checks (GBA, VIS, faillissementsregister, etc), het opstellen van het aandeelhoudersbesluit, de volmachten koop, verkoop en erkenning, het passeren van de akten en het bijwerken van het aandeelhoudersregister zijn inbegrepen.

plus

Gratis volmacht en legalisatie

Normaal gesproken moet je aanwezig zijn tijdens het opmaken van de definitieve akte van overdracht bij de notaris. Om tijd te besparen, kan je de notaris een volmacht verlenen voor het passeren van de akte. De volmacht dient in het bijzijn van een notaris te worden getekend (legalisatie). Dit kan gratis bij onze notarissen in Amsterdam (oud- zuid), Amsterdam (Bijlmer-arena), Den Haag, Rotterdam, Breda, Zwolle, Heerlen en Amersfoort. Mocht je liever een andere notaris in de buurt wensen, dan kan dit natuurlijk ook.

plus

Gratis begeleiding tijdens het overdrachtsproces

Bij Online Flex BV krijg je altijd een jurist of fiscalist aan de lijn die je gratis bijstaat tijdens het overdrachtsproces.

plus

Altijd op de hoogte via jouw digitale gebruikersomgeving

Met je inloggegevens kan je 24 uur per dag, 7 dagen per week toegang krijgen tot jouw Online Flex BV dossier en de status bekijken van de oprichting van een aandelenoverdracht.

plus

Eén BV is géén BV?

Veel ondernemers kiezen ervoor de aandelen te verkrijgen met hun persoonlijke holding. Er hangen dan als het ware 2 BV’s onder elkaar. De directeur bezit 100% van de aandelen in de holding-BV, die op zijn beurt weer een deel van de aandelen bezit in de werkmaatschappij (de zogenaamde holdingstructuur). Daarmee voorkom je dat er belasting wordt geheven over de winst bij de toekomstige verkoop van de aandelen in de werkmaatschappij.

plus

Je betaalt géén belasting bij verkoop

Als de holding de aandelen besluit te verkopen, dan zijn de winsten die de holding krijgt bij de verkoop van het aandelenpakket onbelast. Het aandelenpakket moet dan wel tenminste 5% groot zijn. Dit is voor veel ondernemers de voornaamste reden om de aandelen in een holding onder te brengen.

plus

Fiscale eenheid

Indien de holding tenminste 95% van de aandelen in de werkmaatschappij heeft, kan de Belastingdienst op een verzoek deze entiteiten aanmerken als fiscale eenheid. Hiermee realiseer je dat de omzet en kosten van de verschillende BV’s met elkaar kunnen worden verrekend voor fiscale doeleinden. Op die manier bespaar je belasting!

plus

Spreid je win-kansen

Aangezien een BV een besloten vennootschap is met beperkte aansprakelijkheid, wordt het risico voor de aandeelhouders beperkt in geval van faillissement van de vennootschap. Het gehele risico van de aandeelhouder in de onderneming is beperkt tot zijn inbreng in het kapitaal van de BV, in andere woorden het bedrag dat hij als kapitaal in de BV heeft gestopt, van minimaal één eurocent. Op die manier blijft het privé-vermogen van de aandeelhouder dus afgeschermd.

Heeft u een andere vraag? Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact op met een van onze specialisten!

Kom je er niet helemaal uit?

Onze juridische experts staan voor je klaar!
Start een chat of bel ons op 020 30 80 862
  • Onze klantenservice is bereikbaar:
  • Werkdagen van 09:00 - 19:00 (vrij. tot 17:00)
  • Of chat in weekend 12:00 - 17:00
Via de chat reageren we binnen 5 minuten!
Team Support