Overdracht:
€749 excl. BTW

Wat is een aandelenoverdracht?

Wil je de bestaande aandelenverdeling wijzigen door een nieuwe aandeelhouder toe te voegen, zelf uit te treden of de onderlinge verdeling aan te passen? Elke wijziging in het eigendom van aandelen moet via de notaris worden geregeld. De notaris ziet toe op de wijze van overdracht en de bijbehorende voorwaarden.

Let op dat een aandelenoverdracht vaak fiscale gevolgen heeft en de aandelen niet tegen een symbolisch bedrag mogen worden overgedragen. De aandelen dienen namelijk gewaardeerd te worden tegen de waarde die een derde ervoor zou betalen. Onze juristen en fiscalisten helpen je bij het proces van de aandelenoverdracht.

Wat zit er precies in de prijs inbegrepen?

  • ✓ Digitale inschrijving KvK
  • ✓ Persoonlijke online omgeving
  • ✓ Oprichting in 3 – 7 dagen
  • ✓ Uittreksel Kvk*
  • ✓ Begeleiding en advies van onze fiscalisten

* Inclusief uittreksel KvK à €12,-, excl. eenmalige inschrijvingskosten à €50,- (dit betreft een aparte factuur die je van de KvK ontvangt)

BV Oprichten bij Online Flex BV OprichtenBV Oprichten bij Online Flex BV OprichtenBV Oprichten bij Online Flex BV OprichtenBV Oprichten bij Online Flex BV OprichtenBV Oprichten bij Online Flex BV OprichtenBV Oprichten bij Online Flex BV Oprichten

Opgericht bij OnlineFlexBV

Overzicht kosten Aandelenoverdracht

standaard
Aandelenoverdrachtv.a. €749
Intakegesprek met notaris✓
Alle notariele kosten inbegrepen✓
Nieuwe KvK-uittreksel✓
Bijwerken aandeelhoudersregister✓
Persoonlijke begeleiding✓

Aandelenoverdracht in 3 simpele stappen

Stap 1
Vul je gegevens in

Upload de essentiële documenten, ontvang binnen 24 uur een all-in prijs en de statuten BV en aandeelhoudersregister.

Stap 2
Accordeer overdracht

Geef ons akkoord op de prijs, upload benodigde documentatie en betaal voor de aandelenoverdracht BV.

Stap 3
Ontvang akte

Ontvang de overdracht-documentatie, ga naar de notaris voor de legalisatie en ontvang akte aandelenoverdracht BV. krijg bijgewerkte aandeelhoudersregister.

Aandelenoverdracht - FAQ

1. All-in tarief, geen verborgen kosten

Bij Online Flex BV wordt jouw aanvraag voor de aandelenoverdracht 100% volledig en compleet afgehandeld. Omdat je zelf de informatie aanlevert ontvang je een scherpe all-in prijs vanaf € 550,- (excl. btw). Voor deze all-in prijs krijg je van ons een afschrift van de akte van overdracht (en het origineel), het bijgewerkte aandeelhoudersregister en het uittreksel uit het handelsregister indien er een bestuurderswissel heeft plaatsgevonden. Hieronder vind je een korte uitleg van alles wat is inbegrepen.

2. Alle notariskosten inbegrepen

De kosten voor de notariële checks (GBA, VIS, faillissementsregister, etc), het opstellen van het aandeelhoudersbesluit, de volmachten koop, verkoop en erkenning, het passeren van de akten en het bijwerken van het aandeelhoudersregister zijn inbegrepen.

3. Gratis volmacht en legalisatie

Normaal gesproken moet je aanwezig zijn tijdens het opmaken van de definitieve akte van overdracht bij de notaris. Om tijd te besparen, kan je de notaris een volmacht verlenen voor het passeren van de akte. De volmacht dient in het bijzijn van een notaris te worden getekend (legalisatie). Dit kan gratis bij onze notarissen in Amsterdam (oud- zuid), Amsterdam (Bijlmer-arena), Den Haag, Rotterdam, Breda, Zwolle, Heerlen en Amersfoort. Mocht je liever een andere notaris in de buurt wensen, dan kan dit natuurlijk ook.

4. Gratis begeleiding tijdens het overdrachtsproces

Bij Online Flex BV krijg je altijd een jurist of fiscalist aan de lijn die je gratis bijstaat tijdens het overdrachtsproces.

5. Altijd op de hoogte via jouw digitale gebruikersomgeving

Met je inloggegevens kan je 24 uur per dag, 7 dagen per week toegang krijgen tot jouw Online Flex BV dossier en de status bekijken van de oprichting van een aandelenoverdracht.

6. Eén BV is géén BV?

Veel ondernemers kiezen ervoor de aandelen te verkrijgen met hun persoonlijke holding. Er hangen dan als het ware 2 BV’s onder elkaar. De directeur bezit 100% van de aandelen in de holding-BV, die op zijn beurt weer een deel van de aandelen bezit in de werkmaatschappij (de zogenaamde holdingstructuur). Daarmee voorkom je dat er belasting wordt geheven over de winst bij de toekomstige verkoop van de aandelen in de werkmaatschappij.

7. Je betaalt géén belasting bij verkoop

Als de holding de aandelen besluit te verkopen, dan zijn de winsten die de holding krijgt bij de verkoop van het aandelenpakket onbelast. Het aandelenpakket moet dan wel tenminste 5% groot zijn. Dit is voor veel ondernemers de voornaamste reden om de aandelen in een holding onder te brengen.

8. Fiscale eenheid

Indien de holding tenminste 95% van de aandelen in de werkmaatschappij heeft, kan de Belastingdienst op een verzoek deze entiteiten aanmerken als fiscale eenheid. Hiermee realiseer je dat de omzet en kosten van de verschillende BV’s met elkaar kunnen worden verrekend voor fiscale doeleinden. Op die manier bespaar je belasting!

9. Spreid je win-kansen

Aangezien een BV een besloten vennootschap is met beperkte aansprakelijkheid, wordt het risico voor de aandeelhouders beperkt in geval van faillissement van de vennootschap. Het gehele risico van de aandeelhouder in de onderneming is beperkt tot zijn inbreng in het kapitaal van de BV, in andere woorden het bedrag dat hij als kapitaal in de BV heeft gestopt, van minimaal één eurocent. Op die manier blijft het privé-vermogen van de aandeelhouder dus afgeschermd.

Heeft u een andere vraag? Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact op met een van onze specialisten!

1
Vul jouw gegevens voor de aandelenoverdracht in en ontvang binnen 24 uur een prijsopgave

Je maakt een persoonlijk account aan met jouw e-mailadres en een wachtwoord. Daarna stellen wij je een aantal vragen over de BV waarin wordt overgedragen en de betrokken partijen. Denk hierbij aan vragen als, wie neemt de aandelen over? Is dat een natuurlijk persoon of rechtspersoon? Wie draagt de aandelen over? Is dat een natuurlijk persoon of rechtspersoon? Heeft er eerder een aandelenoverdracht plaatsgevonden? Upload de statuten van de BV waarin aandelen overgedragen worden en eventueel de akte van overdracht, indien er een eerdere overdracht heeft plaatsgevonden.

Op basis van jouw antwoorden en de aangeleverde documenten bieden wij je binnen 24 uur een vaste scherpe all-in prijs aan.

2
Accordeer de offerte & lever de documenten aan

Ben je akkoord met de prijsopgave? Log dan opnieuw in. Je levert de laatste benodigde documentatie aan (oa. recente balans van de onderneming, kopie aandeelhoudersregister, kopie statuten overdragende en overnemende aandeelhouder).Na de betaling met iDEAL of PayPal, zal de notaris de vereiste documentatie voor de aandelenoverdracht in orde maken.

Met de volmachten, ga je naar een Online Flex BV notaris of een notaris in de buurt. Het aandeelhoudersbesluit wordt getekend door alle aandeelhouders. Na ontvangst van de gelegaliseerde volmachten en het aandeelhoudersbesluit zal de notaris een concept akte van overdracht opstellen. Deze vind je in jouw dashboard.

3
Je ontvangt de akte van overdracht en het aandeelhoudersregister

Nadat deze akkoord is bevonden zal de overdracht daadwerkelijk plaatsvinden. Je ontvangt een afschrift van de akte van overdracht en, indien van toepassing, een nieuw uittreksel van de Kamer van Koophandel. Tevens ontvang je het originele bijgewerkte aandeelhoudersregister. De ervaring leert dat het proces over het algemeen 1 tot 2 weken duurt. In het geval van meerdere aandeelhouders of buitenlandse aandeelhouders duurt dit vaak langer.

Kom je er niet helemaal uit?

Onze juridische experts staan voor je klaar!
Start een chat of bel ons op 020 30 80 862
  • Onze klantenservice is bereikbaar:
  • Werkdagen van 09:00 - 19:00 (vrij. tot 17:00)
  • Of chat in weekend 12:00 - 17:00
Via de chat reageren we binnen 5 minuten!
Team Support