Aandelenoverdracht BV | Snel en tegen de laagste prijs

Aandelenoverdracht BV regel je direct online

Bij Online Flex BV kan je online een aandelenoverdracht van BV regelen. De akte van overdracht wordt opgesteld aan de hand van jouw persoonlijke gegevens. Deze geef je in via jouw persoonlijke en beveiligde omgeving op onze website. Het tarief dat je betaalt voor de aandelenoverdracht BV hangt af van de gegevens die je hier invult. En omdat je dit zelf doet, krijg je de beste prijs!

Jouw aandelenoverdracht BV is inclusief:

Opstellen aandeelhoudersbesluit ter overdracht van de aandelen
Gratis opstellen van volmacht en legalisatie
Wijzigen gegevens bij de KvK
Akte van overdracht aandelen
Bijwerken van het originele aandeelhoudersregister
Alle notariskosten inbegrepen

Start direct

Klik hier voor uitgebreide informatie over de aandelenoverdracht BV.

Gratis begeleiding door fiscalisten en juristen tijdens het gehele aandelenoverdracht proces

Mr. Thomas Esselink, Fiscalist en BV-oprichten expert, adviseerde meer dan 2.000 ondernemers

Ik ben één van de eigenaren van Online Flex BV. Heb je een fiscale vraag? Of wil je iets weten rondom het oprichten van je BV? Dan help ik je graag en vooral direct. Want bij ons krijg je altijd direct – zonder dat je hoeft te wachten – mij of een collega fiscalist aan de lijn.

Bereikbaar van 9:00 tot 19:00

020 30 80 862

Neem contact op

Start direct je oprichting


bv-oprichten

Aandelenoverdracht in 3 simpele stappen

Start aandelenoverdracht BV.

 • Upload de essentiële documenten
 • Ontvang binnen 24 uur een all-in prijs
 • Statuten BV en aandeelhoudersregister

Accordeer aandelenoverdracht BV.

 • Geef ons akkoord op de prijs
 • Upload benodigde documentatie
 • Betaal voor de aandelenoverdracht BV

Ontvang akte aandelenoverdracht BV.

 • Ontvang de overdracht-documentatie
 • Ga naar de notaris voor de legalisatie
 • Ontvang akte aandelenoverdracht BV
 • Krijg bijgewerkte aandeelhoudersregister

Aandelenoverdracht – 100% volledig

All-in tarief, geen verborgen kosten
Bij Online Flex BV wordt jouw aanvraag voor de aandelenoverdracht 100% volledig en compleet afgehandeld. Omdat je zelf de informatie aanlevert ontvang je een scherpe all-in prijs vanaf € 550,- (excl. btw). Voor deze all-in prijs krijg je van ons een afschrift van de akte van overdracht (en het origineel), het bijgewerkte aandeelhoudersregister en het uittreksel uit het handelsregister indien er een bestuurderswissel heeft plaatsgevonden. Hieronder vind je een korte uitleg van alles wat is inbegrepen.

Alle notariskosten inbegrepenDe kosten voor de notariële checks (GBA, VIS, faillissementsregister, etc), het opstellen van het aandeelhoudersbesluit, de volmachten koop, verkoop en erkenning, het passeren van de akten en het bijwerken van het aandeelhoudersregister zijn inbegrepen.

Gratis volmacht en legalisatieNormaal gesproken moet je aanwezig zijn tijdens het opmaken van de definitieve akte van overdracht bij de notaris. Om tijd te besparen, kan je de notaris een volmacht verlenen voor het passeren van de akte. De volmacht dient in het bijzijn van een notaris te worden getekend (legalisatie). Dit kan gratis bij onze notarissen in Amsterdam (oud- zuid), Amsterdam (Bijlmer-arena), Den Haag, Rotterdam, Breda, Zwolle, Heerlen en Amersfoort. Mocht je liever een andere notaris in de buurt wensen, dan kan dit natuurlijk ook.

Gratis begeleiding tijdens het overdrachtsprocesBij Online Flex BV krijg je altijd een jurist of fiscalist aan de lijn die je gratis bijstaat tijdens het overdrachtsproces.

Altijd op de hoogte via jouw digitale gebruikersomgevingMet je inloggegevens kan je 24 uur per dag, 7 dagen per week toegang krijgen tot jouw Online Flex BV dossier en de status bekijken van de oprichting van een aandelenoverdracht.

Start Direct!

Bekijk al onze diensten →

Aandelenoverdracht – tips

Eén BV is géén BV?
Veel ondernemers kiezen ervoor de aandelen te verkrijgen met hun persoonlijke holding. Er hangen dan als het ware 2 BV’s onder elkaar. De directeur bezit 100% van de aandelen in de holding-BV, die op zijn beurt weer een deel van de aandelen bezit in de werkmaatschappij (de zogenaamde holdingstructuur). Daarmee voorkom je dat er belasting wordt geheven over de winst bij de toekomstige verkoop van de aandelen in de werkmaatschappij.

Je betaalt géén belasting bij verkoop
Als de holding de aandelen besluit te verkopen, dan zijn de winsten die de holding krijgt bij de verkoop van het aandelenpakket onbelast. Het aandelenpakket moet dan wel tenminste 5% groot zijn. Dit is voor veel ondernemers de voornaamste reden om de aandelen in een holding onder te brengen.

Fiscale eenheid
Indien de holding tenminste 95% van de aandelen in de werkmaatschappij heeft, kan de Belastingdienst op een verzoek deze entiteiten aanmerken als fiscale eenheid. Hiermee realiseer je dat de omzet en kosten van de verschillende BV’s met elkaar kunnen worden verrekend voor fiscale doeleinden. Op die manier bespaar je belasting!

Spreid je win-kansen
Aangezien een BV een besloten vennootschap is met beperkte aansprakelijkheid, wordt het risico voor de aandeelhouders beperkt in geval van faillissement van de vennootschap. Het gehele risico van de aandeelhouder in de onderneming is beperkt tot zijn inbreng in het kapitaal van de BV, in andere woorden het bedrag dat hij als kapitaal in de BV heeft gestopt, van minimaal één eurocent. Op die manier blijft het privé-vermogen van de aandeelhouder dus afgeschermd.

Start Direct

“Absolute aanrader! Online Flex BV oprichten heeft ons geholpen met nieuwe bedrijfsstructuren en de administratie in absolutely no-time en tegen een zeer laag tarief! Het is een groep échte die-hard professionals en zeer prettig om mee samen te werken.”
Florian Rost van Tonningen van Appromoters.com
“Supersnelle, persoonlijke service en tegen 1/3 van wat ik voorheen betaalde voor het oprichten van een BV. Tijdens het BV oprichten kon ik telkens terecht voor advies. Kortom: Super!”
Thomas van der Kleij van Tapfiliate.com

Fiscale vragen? Bel gratis met onze fiscalist!

 • Waardebepaling van de aandelen?
 • Belasting betalen ten gevolge van de aandelenoverdracht van BV?
 • Benieuwd hoe je geld bespaart bij jouw overdracht?
 • Tips om minder belasting te betalen?

Bel dan gratis met een van onze fiscalisten. Zij helpen je graag met het beantwoorden van alle fiscale vragen rondom het overdragen van aandelen.
Bel ons direct → (+31) 020 30 80 862

Stel een vraag per email

Meer reviews op onze klant ervaringen pagina of bekijk ze op de objectieve en onafhankelijke review-dienst van Kiyoh

1) Vul jouw gegevens voor de aandelenoverdracht in en ontvang binnen 24 uur een prijsopgave

Je maakt een persoonlijk account aan met jouw e-mailadres en een wachtwoord. Daarna stellen wij je een aantal vragen over de BV waarin wordt overgedragen en de betrokken partijen. Denk hierbij aan vragen als, wie neemt de aandelen over? Is dat een natuurlijk persoon of rechtspersoon? Wie draagt de aandelen over? Is dat een natuurlijk persoon of rechtspersoon? Heeft er eerder een aandelenoverdracht plaatsgevonden? Upload de statuten van de BV waarin aandelen overgedragen worden en eventueel de akte van overdracht, indien er een eerdere overdracht heeft plaatsgevonden.
Op basis van jouw antwoorden en de aangeleverde documenten bieden wij je binnen 24 uur een vaste scherpe all-in prijs aan.

2) Accordeer de offerte & lever de documenten aan

Ben je akkoord met de prijsopgave? Log dan opnieuw in. Je levert de laatste benodigde documentatie aan (oa. recente balans van de onderneming, kopie aandeelhoudersregister, kopie statuten overdragende en overnemende aandeelhouder).Na de betaling met iDEAL of PayPal, zal de notaris de vereiste documentatie voor de aandelenoverdracht in orde maken.
Met de volmachten, ga je naar een Online Flex BV notaris of een notaris in de buurt. Het aandeelhoudersbesluit wordt getekend door alle aandeelhouders. Na ontvangst van de gelegaliseerde volmachten en het aandeelhoudersbesluit zal de notaris een concept akte van overdracht opstellen. Deze vind je in jouw dashboard.

3) Je ontvangt de akte van overdracht en het aandeelhoudersregister

Nadat deze akkoord is bevonden zal de overdracht daadwerkelijk plaatsvinden. Je ontvangt een afschrift van de akte van overdracht en, indien van toepassing, een nieuw uittreksel van de Kamer van Koophandel. Tevens ontvang je het originele bijgewerkte aandeelhoudersregister. De ervaring leert dat het proces over het algemeen 1 tot 2 weken duurt. In het geval van meerdere aandeelhouders of buitenlandse aandeelhouders duurt dit vaak langer.

Omhoog