Online snel je BV oprichten vanaf €245

 • Gegarandeerd laagste prijs (va €245,-) BV oprichten
 • Inclusief gratis hulp van fiscalist
 • ★★★★★ 9.5 uit 350 beoordelingen
Vragen over een BV oprichting? Bel ons op 020 30 80 862 Gegarandeerd direct een fiscalist aan de lijn

Binnen 10 minuten geregeld!

✓ Aanvraag duurt 10 minuten

✓ Direct gratis conceptakte

✓ Altijd hulp van fiscalist

Over Online Flex BV Oprichten →

Altijd een fiscalist beschikbaar

✓ Non-stop beschikbaarheid

✓ Per chat of telefoon

✓ Nooit voicemail

Stel een fiscale vraag →

Onze klanten geven ons een 9.5

✓ Grootste en snelste BV oprichter

✓ 9.5 van meer dan 350 mensen

✓ 99% beveelt ons aan!

Meer over onze klanten →

Onze meest populaire diensten

Eenmanszaak/VOF

omzetten naar BV

Vanaf €245,-

BV oprichten

Meer informatie over een BV starten

Holding BV +
Werkmaatschappij

Vanaf €545,-

Holding oprichten

Meer informatie over de holdingstructuur

Mr. Thomas Esselink, Fiscalist en BV-oprichten expert, adviseerde meer dan 2.000 ondernemers?

Ik ben één van de eigenaren van Online Flex BV. Heb je een fiscale vraag? Of wil je iets weten rondom het oprichten van je BV? Dan help ik je graag en vooral direct. Want bij ons krijg je altijd direct – zonder dat je hoeft te wachten – mij of een collega fiscalist aan de lijn.

Bereikbaar van 9:00 tot 19:00

020 30 80 862

bv-oprichten

Waarom een BV starten?

Er zijn verschillende redenen waarom ondernemers een Besloten Vennootschap oprichten. Dit kan zijn omdat de ondernemer niet privé aansprakelijk wil zijn bij faillissement van de onderneming, vanwege de professionelere uitstraling of omdat het fiscaal gunstiger is.

Wat krijg je?

Bij Online Flex BV Oprichten wordt je aanvraag voor het oprichten van een BV 100% volledig en compleet afgehandeld tegen ons scherpe tarief van €245,- (excl. btw). Voor deze all-in prijs krijg je een afschrift van de statuten (akte van oprichting), het aandeelhoudersregister en het uittreksel uit het handelsregister waaruit blijkt dat jouw Flex BV is ingeschreven en de oprichting is afgerond.

BV oprichten, snel & voordelig!

BV_Oprichten_short_take2

Besloten vennootschap (BV) starten in 3 simpele stappen

Vul de gegevens van je BV in.

 • Doorloop de stappen in 10 minuten
 • Ontvang direct een gratis conceptakte
 • Betaal nadat je hierover tevreden bent

Je BV wordt opgericht.

 • Ontvang definitieve concepten
 • Legaliseer bij ons of de notaris
 • Alles wordt in orde gemaakt

Ontvang je documenten.

 • Ontvang je statuten en documenten
 • In je persoonlijke online dashboard
 • En ook per post thuis

Onze partners en notarissen

Meerdere BV’s of Holdingstructuur nodig?

8 dingen die je moet weten bij online BV oprichten

1. Het verschil tussen een Flex BV en gewone BV?

Er is geen verschil tussen een BV en een Flex BV. De Flex BV is een vaakgenoemde benaming voor een BV waarbij de oprichting na de wetswijziging van oktober 2012 heeft plaatsgevonden. Door deze wetswijziging kun je een bv oprichten met een startkapitaal van bijvoorbeeld €0,10 in plaats van een startkapitaal van €18.000. Elke BV die wij tegenwoordig oprichten is daarom een Flex BV. Heb jij nog een BV van voor de wetswijziging, dan kun je deze omzetten naar een Flex BV. Je kunt dan belastingvrij 18.000 euro startkapitaal uit je BV halen. Lees hier meer over kosten BV oprichten.

Start direct

2. Wat is een holding?

Een holding is een Besloten Vennootschap, maar dan met holding doelstellingen. Je kunt deze BV zien als jouw eigen privé BV die aandelen houdt in de BV waarin daadwerkelijk de werkzaamheden plaatsvinden.
In de praktijk komt het er vaak op neer dat ondernemers 2 BV’s oprichten. Vervolgens gebruiken ze een BV als holding en de andere BV als werkmaatschappij. Zij zijn zelf 100% aandeelhouder van de holding. De holding houdt op haar beurt weer 100% van de aandelen in de werkmaatschappij. Het op deze manier inrichten van jouw rechtsvorm, ofwel het opzetten van een holdingconstructie biedt je vele kansen en voordelen. Lees hier meer over de kosten holding oprichten.

Start direct

3. Wat is de aansprakelijkheid binnen een BV?

De Besloten Vennootschap is een rechtspersoon. Dit houdt in dat zij zelfstandig rechtshandelingen aangaat en daarvoor aansprakelijk is. De BV wordt vertegenwoordigd door haar bestuurder(s) en is in eigendom van de aandeelhouders. Vaak zijn de aandeelhouders ook bestuurder, maar zeker niet altijd. De persoonlijke aansprakelijkheid van de directeur-grootaandeelhouder is beperkt tot het bedrag dat voor de aandelen in de BV is betaald. Toch kan het gebeuren dat een bestuurder naast de vennootschap aansprakelijk wordt gesteld voor de rechtshandelingen. De bestuurder is tenslotte degene die de rechtshandelingen namens de BV verricht. Zo’n persoonlijke aansprakelijkstelling zal enkel plaatsvinden in het geval van het onbehoorlijk vervullen van de taak als bestuurder. Lees meer over aansprakelijkheid binnen BV.

Start direct

4. DGA (Directeur-grootaandeelhouder) loon

Het DGA-loon is een anti misbruikbepaling. De belastingdienst wil voorkomen dat mensen alle inkomsten in de BV aan zichzelf uitkeren als dividend en zodoende hun belastingdruk niet hoger zien worden dan 42%, dat uiteraard lager is dan de hoogste schijf in de inkomstenbelasting (52%). Veel mensen schrikken van het fictieve loon van 45.000 euro. Wat echter het uitgangspunt is, is dat je een loon uitkeert wat in jouw functie en in jouw sector gebruikelijk is, mits het geld aanwezig is. Wat er niet is kunt je niet uitkeren en dat beseft de belastingdienst vanzelfsprekend ook.
Je kunt vooraf zekerheid vragen door middel van het indienen van een verzoek “verlaging DGA-loon”. In veel gevallen zal de fiscus echter zeggen dat ze dit pas kunnen beoordelen na het eerste boekjaar. Lees meer over kosten BV oprichten.

Start direct

5. BV oprichten: wat zijn de kosten?

De kosten van een BV oprichten bedragen bij ons vanaf €245. Dit is all-in, dus ook inclusief de notariskosten. Je ontvangt hiervoor; concept-akte, statuten (akte van oprichting), volmacht en legalisatie, uittreksel KvK, aandeelhoudersregister en tot slot een digitale gebruikersomgeving. Wij werken met zeer toereikende statuten opgemaakt door Nederlands grootste onafhankelijke notariskantoor. Het kan voorkomen dat je speciale wijzigingen wilt in deze statuten, zoals bijvoorbeeld het toevoegen van stemrechtloze aandelen of een buitenlandse aandeelhouder. Dit heeft gevolgen voor de hele statuten. Aan deze deze extra opties kunnen additionele kosten verbonden zijn. Lees hier meer over kosten BV oprichten

Start direct

6. Eenmanszaak omzetten naar BV

Als startende ondernemer is de eenmanszaak een aantrekkelijke keuze omdat de oprichting en eenvoudig is. Stel dat later blijkt dat de eenmanszaak toch niet de juiste keuze is geweest (in verband met fiscale redenen of met betrekking tot je persoonlijke aansprakelijkheid), dan heb jij de mogelijkheid om je eenmanszaak om te zetten in een BV. Er zijn 3 verschillende mogelijkheden: een activa passiva transactie, een ruisende omzetting of een geruisloze omzetting.
Bij een omzetting is het vanuit fiscaal oogpunt erg belangrijk om de juiste omzettingswijze te kiezen. De verkeerde keuze kan namelijk duizenden euro’s extra belasting kosten. Laat je daarom altijd goed voorlichten door een expert. Wij kunnen een Besloten Vennootschap oprichten voor een vaste prijs.
Hier vind je alle informatie over of je een eenmanszaak of BV moet kiezen.

Start direct

7. Hoe verloopt het oprichten van een BV?

Het oprichten van een Besloten Vennootschap of andere rechtsvorm gebeurt bij ons grotendeels online. De oprichting gebeurt in 3 simpele stappen. Je vult je gegevens in online, je gaat langs bij een notaris in de buurt en vervolgens ontvang je alle documenten. Voila, de oprichting is afgerond en je kunt aan de slag als ondernemer.
Wij hanteren een vaste prijs, als je echter unieke verzoeken heeft (zoals een extra aandeelhouder), dan brengen wij een meerprijs in rekening. Naast het oprichten van Bv’s leveren wij vele andere juridische, fiscale of administratieve diensten, bezoek onze dienstenpagina voor een compleet overzicht. Lees meer over kosten BV oprichten.

Start direct

8. Hoe lang duurt een BV oprichting?

Een BV oprichten duurt bij ons 3 of 7 werkdag(en) maar 24-uurs service is ook mogelijk. Als je snel handelt, kunnen wij spoedig een Besloten Vennootschap voor jou oprichten.

Start direct

Lees meer over de Besloten Vennootschap
Lees meer over de Holding
Lees meer over Eenmanszaak omzetten

Recente berichten

13Jun

Deze 18 BTW-factuureisen vergeet bijna iedere ondernemer

0 Reacties
Wat er op een factuur moet staan, beslist de BTW-regelgeving. Voldoet je factuur niet aan de factuurvereisten, dan kun je... Lees meer →
15Mei

Wacht nooit te lang met het oprichten van een BV!

0 Reacties
Bijna alle (startende) ondernemers stellen het oprichten van een Besloten Vennootschap uit tot het einde van een kalenderjaar. Door het... Lees meer →
12Mei

Waarom je nooit mag vergeten je aandelen vol te storten…

0 Reacties
Pas een BV opgericht? Vergeet dan niet om direct je aandelen vol te storten. Nog niet gedaan? Dan ben je... Lees meer →

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van alle juridische en fiscale tips & trucs van het Online Flex BV oprichten team?

Eens per maand sturen wij al onze relaties concrete tips en handige weetjes rondom onze dienstverlening. Jouw e-mail adres is veilig bij ons.

Omhoog