Pak 3% belastingvoordeel op uwdividend

Overweegt u om nog een dividend uit te keren vanuit uw BV? Wacht daar niet mee tot 2015. Dat scheelt u op een dividenduitkering van € 100.000 een bedrag van € 3.000 aan belasting. Lees verder en ontdek hoe het werkt en wat het u kan opleveren.

U overweegt dividend uit te keren? Er zijn ook andere opties

Draait u bedrijf goed? Dan is dividend uitkeren een bekende optie. Minder bekende opties zijn soms veel interessanter. Lees bijvoorbeeld eens dit artikel ‘Pakt u die €100.000 klapper’. Wij leren u in dat artikel waarom het loont om uw hypotheek in eigen beheer te nemen. Verder kunt u natuurlijk ook gewoon besluiten om het geld te (her)investeren in groei of voorraad. Let verder op dat u niet onnodig veel vermogen opbouwt in privé. Hierover betaalt u immers al snel een behoorlijke strafheffing.

U gaat nog dividend uitkeren? Doe dat voor het eind van het jaar

Normaal gesproken wordt het belastbare inkomen in box 2 belast tegen 25%. In 2014 is daar echter een korting van 3% op van toepassing. Dat houdt in dat u, als u uw winst dit jaar nog als dividend aan uzelf uitkeert, u slechts 22% belasting betaalt. In 2015 zal echter deze regeling weer aangepast worden. Het gehele belastbare inkomen in box 2 zal vanaf 1 januari weer tegen 25% worden belast.

Stelt u het uitkeren van dividend uit? Dan kost dat u geld.

U heeft aldividenduitgekeerd? Maak het geld op of stort het terug in uw BV.

Heeft u al dividend uitgekeerd? Dan heeft u 2 opties om te sturen op belastingvoordeel of besparing:

  • bespaar op vermogensbelasting door geld uit geven
  • bespaar op vermogensbelasting door het geld terug te storten in uw BV

Hieronder worden beiden opties uitgelegd met een voorbeeld.

Verdien u zon of skivakantie terug door nu geld uit te geven

Keert u dividend uit? Besef dan dat uw privévermogen daarmee groeit. En ook daar profiteert de fiscus graag van mee. U betaalt namelijk 1,2 procent vermogensrendementsheffing.

Om dat te voorkomen, kunt u het geld uitgeven voor 1 januari. Dat gaat alleen lukken als u:

  • een rekening heeft liggen voor een verbouwing;
  • nog even een auto in privé gaat aanschaffen in december;
  • of wereldreis heeft gepland.

U bespaart hier geen tonnen mee, maar soms net wel die leuke ski of zon vakantie – of in ieder geval wat zakgeld daarvoor – in het voorjaar.

Levert de grote wisseltruc u €3.000 op?

Wilt u het geld niet uitgeven aan een verbouwing, wereldreis of auto? Dan is er ook nog de grote wisseltruc.Dat wil zeggen : U keert het geld uit vanuit uw BV naar uw privérekening. Daarmee krijgt u 3% korting ten opzichte van een dividenduitkering in 2015. U stort het geld gewoon terug in uw BV en ontloopt daarmee de vermogensbelasting. Het geld kan belastingvrij weer worden onttrokken uit de BV en u kunt het uitgeven als u het nodig heeft. Lees meer over het ontlopen van vermogensbelasting in dit artikel.

Wilt persoonlijk advies, neem contact op met Online Flex BV

Lees meer: