Firm24 Blog

Blijf up-to-date met de laatste informatie omtrent het oprichten van een BV in begrijpbare taal.

Mrt. 18 , 2024 • personeel

Het personeelshandboek: een heilig boek met de bedrijfsregels

Een boek, alle regels en nooit meer verwarring, het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Maar, wat als we je zouden vertellen dat het bestaat? We hebben het namelijk over het personeelshandboek. Het heilige boek van jouw onderneming met hierin alle regels omtrent personeel en beleid. Die mag natuurlijk niet ontbreken binnen jouw bedrijf! Lees daarom snel verder hoe je zo’n boek regelt, wat je niet mag vergeten en waarom het nou eigenlijk echt zo onmisbaar is.

Mrt. 15 , 2024 • stoppen

Werken tot je 100ste? De AOW-leeftijd uitgelegd

‘Is die AOW-leeftijd nou weer omhoog?’ en ‘als het zo doorgaat werken we straks tot ons 100ste’. We klagen er vaak over: de AOW-leeftijd. En op zich is dat ook niet zo gek, want hij lijkt inderdaad ieder jaar weer omhoog te gaan. Maar hoe wordt die AOW-leeftijd nou eigenlijk vastgesteld en zijn er ook mogelijkheden om eerder van dat welverdiende pensioen te genieten? Lees snel verder want wij vertellen je alles over de AOW-leeftijd! 

Mrt. 12 , 2024 • personeel

Vakantiegeld uitbetalen aan je personeel: fiscale aspecten en slimme aanpakken

Naast het harde werken, hoort natuurlijk ook af en toe vakantie. Heerlijk met een drankje in de zon genieten, lekker uitrusten, of een actieve wandelvakantie, het kan allemaal. Je hebt naast het recht op vakantiedagen ook recht op vakantiegeld. Dit wordt ook wel vakantietoeslag of vakantiebijslag genoemd. Iedereen heeft hier recht op! Als ondernemer is het uitbetalen van vakantiegeld een jaarlijks terugkerende gebeurtenis. Vaak wordt dit eind mei uitgekeerd en berekend over het loon van 1 juni van afgelopen jaar tot 1 juni van het huidige jaar. In sommige gevallen kan het vakantiegeld ook maandelijks worden gestort.

Mrt. 7 , 2024 • stoppen

Waar moeten werkgevers op letten bij het nieuwe pensioen?

Het pensioen is een belangrijke arbeidsvoorwaarde. Het kan de doorslaggevende factor zijn dat werknemers juist voor jouw bedrijf kiezen. Belangrijk om je als werkgever dus in te verdiepen. Nu het nieuwe pensioenstelsel wordt ingevoerd, staat werkgevers heel wat te wachten. Zo moet je beslissen welke premieregeling het beste bij jouw bedrijf en werknemers past en aangeven waarom dat zo is. Ook moet je eventueel compensatie aan je werknemers gaan aanbieden. In dit artikel leggen we uit waar je als werkgever op moet letten bij het nieuwe pensioen!

Mrt. 5 , 2024 • fiscaal

Belastingtarieven 2024 voor ondernemers: Alles wat u moet weten

Ieder jaar is het weer afwachten wat de belastingtarieven worden. Deze tarieven en percentages zijn ontzettend belangrijk, want ze zijn van invloed op de belasting die je moet gaan betalen. Voor het jaar 2024 zijn de belastingtarieven inmiddels bekend. Hoog tijd dus om eens te kijken naar de tarieven die voor de ondernemer van belang zijn. Hieronder geven we een overzicht van de belangrijkste tarieven.

Feb. 29 , 2024 • personeel

Help, ik wil van mijn werknemer af!

Voor veel mensen is het hun grootste angst: ontslagen worden. Het is natuurlijk nooit leuk om je baan kwijt te raken, maar als werkgever zit je ook niet bepaald op slecht-functionerend personeel te wachten. En waar het voor werknemers misschien hun grootste angst is om hun baan kwijt te raken, is het voor jou misschien wel je grootste angst om niet van je personeel af te kunnen komen. Gelukkig zit je echt niet voor altijd en eeuwig aan personeel vast en zijn er een aantal gegronde redenen om een werknemer, soms zelfs direct, te kunnen ontslaan.

Feb. 20 , 2024 • personeel

Safe and sound: alles over de werknemersverzekeringen

Hoewel we tegenwoordig steeds meer overgaan op technologie draait jouw onderneming natuurlijk niet (volledig) op robots. Jouw personeel is van vlees en bloed en kan altijd iets overkomen. Ze kunnen ziek worden, mentaal in de knoop raken of hun baan kwijt raken. Dat is natuurlijk erg vervelend, maar gelukkig kun jij je hier als werkgever op voorbereiden door middel van de werknemersverzekeringen. Wil je hier meer over weten? Lees dan snel verder!

Feb. 19 , 2024 • personeel

De burn-out: wat te doen bij een overspannen werknemer

Je hoort het tegenwoordig steeds vaker: “Henk zit thuis met een burn-out”. Erg vervelend voor Henk, maar ook erg naar voor jou als werkgever. Geen van beide partijen zit natuurlijk te wachten op ernstige mentale (en daardoor ook fysieke) klachten. Het feit dat steeds meer mensen overspannen de werkvloer verlaten is geen positieve vooruitgang. Daarom is het belangrijk om deze klachten serieus te nemen en hier als werkgever op tijd iets aan te doen. In dit artikel lees je alles over wat jij als werkgever moet doen wanneer een van je werknemers met een burn-out naar huis gaat.

Feb. 15 , 2024 • ava

De jaarlijkse aandeelhoudersvergadering; hoe werkt het?

Iedere BV is verschillend. De ene BV heeft bijvoorbeeld dertig aandeelhouders terwijl een andere onderneming slechts drie aandeelhouders kent. Dit betekent dat in onderneming A veel meer man zeggenschap heeft dan in onderneming B. Althans, zo lijkt het misschien op het eerste gezicht. In de praktijk wordt de zeggenschap geregeld via de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. Op die manier telt de stem van iedere aandeelhouder, of dat er nu dertig zijn of drie. Wil je meer weten over deze vergadering en wil je weten hoe zo’n vergadering in zijn werk gaat? Lees dan snel verder!

Feb. 12 , 2024 • oriënteren

De aanbiedingsregeling bij aandeelhouders; wat is dat en wanneer geldt het?

Een goedlopende onderneming, betrokken aandeelhouders en nooit problemen. Het klinkt bijna als een sprookje! En hoewel we graag in sprookjes geloven en het vaak ook gewoon hartstikke goed gaat, moeten we als ondernemers en aandeelhouders ook voorbereid zijn op eventuele tegenvallers. Wat gebeurt er bijvoorbeeld wanneer een mede-aandeelhouder plotseling overlijdt of failliet gaat? Is de aanbiedingsregeling dan van toepassing of is dat alleen bij vrijwillige overdracht? Zulke situaties komen altijd onverwacht, daarom is het belangrijk ook goed voorbereid te zijn in deze situaties. 

Feb. 8 , 2024 • oriënteren

Op zoek naar een boekhouder? Volg dan deze 4 stappen

Een onderneming opzetten is hard werk, maar geeft ook veel voldoening. Een nieuw bedrijf opbouwen vanuit het niks en het elke dag stapje voor stapje zien groeien. Toch zijn er taken die je liever uit handen wilt geven. Simpelweg omdat je de expertise niet hebt of omdat het je veel tijd kost. Kostbare tijd die je beter aan andere taken kunt besteden. Zo ook het bijhouden van de administratie. Maar door wie laat je deze administratie dan doen? Het is van belang dat dit goed gebeurt en elke onderneming is anders. Daarom hebben wij de volgende 4 stappen voor jou op een rijtje gezet. Daarmee vind je de best passende boekhouder voor jouw onderneming! 

Feb. 6 , 2024 • oriënteren

Digitaal ondernemen in de Metaverse

De Metaverse is een digitale wereld die door grote namen als Mark Zuckerberg, de topman van Facebook, steeds meer aandacht krijgt. Het is een digitale realiteit die virtueel een oneindigheid van mogelijkheden biedt. Er is voorspeld dat het de toekomst van het internet zal gaan worden en grote techbedrijven investeren nu miljoenen in de verdere ontwikkeling ervan. Maar is zoiets virtueel ook interessant voor jou als ondernemer? In deze blog lees je wat de Metaverse precies is en wat je er als ondernemer allemaal mee kan en wat digitaal ondernemen inhoudt.

Feb. 1 , 2024 • starten

5 tips om jouw klantreviews een boost te geven

Voor online websites zijn klantreviews ontzettend belangrijk. Veel nieuwe klanten zien dit namelijk als een maatstaf van de kwaliteit van jouw bedrijf. Wanneer je in zoekmachines zoals Google een website opzoekt, komen klantreviews vaak meteen naar boven. De eerste indruk die je hiermee wekt kan ontzettend bepalend zijn. In deze blog lees je waarom klantreviews nou zo belangrijk zijn en 5 tips om klantreviews te verbeteren zodat jij naar die 5 sterren rating gaat.

Jan. 31 , 2024 • starten

10 tips voor het succesvol lanceren van je product!

Wanneer je als ondernemer producten op de markt wil gaan lanceren kan het lastig zijn om het perfecte moment te kiezen. Marketing vereist een zekere planning en je moet met veel verschillende factoren rekening houden. In deze blog lees je handige tips die jou kunnen helpen om het succes van jouw product lancering te boosten.

Jan. 26 , 2024 • oriënteren

Bigger is better: hoe schaal je jouw onderneming op?

Veel ondernemers hebben behoefte om hun onderneming op te schalen. Maar hoe doe je dat? Hoe behoud je de balans tussen kwantiteit en kwaliteit? Hoe zet je je werknemers effectief in? En waar moet je beginnen met opschalen? In deze blog lees je wat opschalen nou precies is en tips over hoe je dit als ondernemer slim kan aanpakken.

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24