Veel ondernemers richten een BV op aan het einde van het jaar. Het beëindigen van een fiscaal jaar en de (onterechte) veronderstellingen dat je een BV het beste aan het begin of einde van het jaar kunt starten zijn hier schuldig aan. Maar is dit eigenlijk wel zo? Wat nu als het oprichten van een BV in de lente fiscaal vele malen interessanter blijkt te zijn?

Turboliquidatie is minder complex dan gedacht

De 2 meest voorkomende redenen voor het opheffen van een BV zijn een bedrijfsovername en een faillissement. Wanneer je zelf besluit om je BV op te heffen kan dit op verschillende manieren. Veel ondernemers denken onterecht dat het liquideren van een BV erg complex is. Maar niets is minder waar. De liquidatie van je BV hoeft helemaal niet zo complex te zijn. Sterker nog, in de praktijk komt het er vaak op neer dat je een aantal formulieren dient in te vullen en dat de akte bij de notaris wordt gepasseerd. Een kleine kanttekening: je moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen wil de liquidatie zo eenvoudig zijn. Hoe een turboliquidatie precies werkt leggen we in dit artikel tot in detail uit.

3 redenen voor het liquideren van de BV

Bij ons op kantoor zien we vaak dat ondernemers 3 verschillende redenen hebben voor het liquideren van hun BV. Hieronder lees je de 3 verschillende redenen:

Reden 1: De BV is niet meer actief

De meest voorkomende reden is dat de BV niet meer actief is. Oftewel; er gebeurt niets meer in de BV. In dit geval kost de BV geld. De administratie dien je immers bij te houden en belastingaangiftes blijven verplicht. En deze kosten kunnen oplopen tot honderden euro’s. Wil je van deze kosten af? Dan kun je het beste de BV opheffen.

Reden 2: Lege stamrecht BV

Een tweede reden voor het liquideren van de BV is vanwege een lege stamrecht BV. Een stamrecht BV wordt over het algemeen gebruikt om een gouden handdruk in te ontvangen. Wanneer de gelden zijn uitgegeven in deze BV is de stamrecht BV leeg. Wanneer je geen activiteiten verricht in de BV kun je het beste de BV laten opheffen.

Reden 3: BV is niet langer levensvatbaar

Een derde, en zeer veel voorkomende reden, is om de BV te liquideren omdat deze niet langer levensvatbaar is. Als uit de cijfers blijken dat er structureel te weinig inkomsten zijn, dan is de kans op een faillissement aanzienlijk groot. Voorkom een faillissement door de BV op te heffen.

Kosten turboliquidatie of BV opheffen vallen vaak mee

Veel ondernemers willen graag meer weten over een turboliquidatie maar hikken tegen de kosten aan. Maar wist je dat deze informatie vaak gewoonweg gratis is? Je kunt op onze site kijken voor meer informatie over een turboliquidatie of je vult het formulier voor een turboliquidatie in. Nadat je het formulier hebt ingevuld belt één van onze fiscalisten je binnen één werkdag terug. Uiteraard is jouw situatie uniek en vergelijken we dit niet zomaar met de situatie van andere ondernemers.

Onzeker over turboliquidatie of BV opheffen? Doe de quickscan!

Veel ondernemers twijfelen of ze er verstandig aan doen hun BV op te heffen. Ze zijn vaak onzeker over de gevolgen, de juridische en administratieve rompslomp rondom de afwikkelen. Doe daarom kosteloos de quickscan turboliquidatie. Met deze scan stellen onze fiscalisten en juristen vast of een turboliquidatie voor jou de juiste route is. Doordat onze specialisten vaak een turboliquidatie uitvoeren en zij gebruik kunnen maken van de beste technologie kunnen wij een turboliquidatie uitvoeren voor €219,-.